Sport

Majdnem végleges a magyar hokiválogatott vb-kerete

Két játékossal csökkent kedden a budapesti divízió 1/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kerete.

Az egyik kimaradó Kiss Dániel, aki lábsérülést szenvedett a hétfői edzésen, így számára véget ért a szezon. A keret hét hátvédje közül hat ott volt a tavalyi tornán is. Nem lesz ott a vb-n Somogyi Balázs sem, a MAC játékosának is. A csatárok közül kilencen szerepeltek a múlt évi, kijevi vb-n: Benk András, Erdély Csanád, Galló Vilmos, Hári János, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Nagy Krisztián, Sarauer Andrew és Vas János.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja így a húsz mezőnyjátékost már kijelölte a vb-re az ukránok elleni, szerdai utolsó felkészülési mérkőzés előtt. Az edzők később döntenek arról, hogy ki lesz a vb-n szereplő két kapus és ki a tartalék. Öt magyar klub ad játékost a keretbe, hárman az Egyesült Államokban és Ausztriában szerepelnek, egy-egy hokis pedig svéd és finn együttesből érkezett.

Az elmúlt két hétben igazán remek játékosokkal dolgoztunk együtt, nehéz volt dönteni a szűkítésről, minden kimaradó nagyszerű hokis. Különböző területeket figyeltünk és értékeltünk, mivel különleges helyzet egy hazai vb-n szerepelni. Sok szempontot figyelembe vettünk, de olyan játékosokat kerestünk, akik a kívánt szerepekbe illenek. Minden szerephez eltérő tulajdonságokra van szükség, ez volt talán a legfontosabb, amit vizsgáltunk

– idézte Jarmo Tolvanent az MJSZ.

A keret kedden egy edzésen vett részt, délután csapatépítés szerepel a programban. Az együttes szerdán 17.30-tól játszik az ukránokkal a káposztásmegyeri Jégpalotában.

A vasárnap kezdődő vb-n a harmadosztályból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz Magyarország ellenfele a Papp László Budapest Sportarénában.

A magyar válogatott vb-kerete

Kapusok: 
Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Rapid City)
Hátvédek:
Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (Norfolk Admirals), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck)
Csatárok:
Benk András (UTE), Bodó Chris (MAC Budapest), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Quad City), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Villach), Sebők Balázs (KalPa), Sofron István (Villach), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Magyarország-Ukrajna: mackódobálás
Mivel a budapesti jégkorong világbajnokságra hónapokkal ezelőtt minden jegy elfogyott, az április 18-án, 17,30-kor kezdődő Ukrajna elleni felkészülési mérkőzés lesz az utolsó, ahol a vb-ről lemaradó szurkolók találkozhatnak kedvenceikkel.
A Vasas Jégcentrumban megrendezésre kerülő mérkőzés pikantériája, hogy pontosan 10 év és egy nappal korábban is összecsaptak a felek. Akkor, 2008. április 17-én nagy meglepetésre Szuper Leventéék legyőzték az ukránokat, ezzel 70 év után ismét feljutott a magyar válogatott a világelitbe. A győzelem Szapporói Csoda néven vonult be a történelembe. A mérkőzésen az első magyar gól után ezúttal is „Dobj egy macit!” akció lesz. A plüssállatokat az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, a Pető Intézet és a Dankó utcai óvoda részére adjuk át egy későbbi időpontban. A meccs egy ünnepi bejelentéssel kezdődik, amiről a helyszínre kilátogató kollégákat tájékoztatjuk a mérkőzést megelőzően.

Jegyértékesítés linkje: https://jegkorongvb.jegy.hu/program/hun-ukr-felkeszulesi-merkozes-91180

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik