Sport

Ez a legfontosabb film, ami a magyar jégkorongról készülhetett

Szép jubileumot ünnepel a héten a magyar jégkorong. Csütörtökön, azaz április 19-én lesz a tízéves évfordulója a szapporói csodának, amikor Ladányi Balázsék hibátlanul nyerték meg a divízió I-es világbajnokságot és jutottak fel a világelitbe. A Sport TV készített egy filmet a sporttörténelmi menetelésről, A mi Szapporónkat kedden (április 17.) 19 órától adják majd le.

Kötelező darab. Nem csak hokidrukkereknek.

Gallai László szerkesztő-rendező dokumentumfilmje pont olyan, amilyennek elsőre is gondolnánk, ismert és sosem látott archív-felvételek mellett a főszereplők emlékeznek vissza a mérkőzésekre és az odáig vezető útra. És pont az a szépsége ennek az egy órának, hogy megvan a tökéletes íve, mert a feljutás nem egy kiszaladt eredmény volt, bő egy évtizeddel korábban kezdődött el annak a csapatnak a felépítése. A mi Szapporónk pedig végigmegy az összes fontos állomáson. Egy kivétellel minden szereplő megszólal: a 2009 márciusában tragikusan fiatalon elhunyt ifj. Ocskay Gáborról külön megemlékeznek a társak és édesapja, id. Ocskay Gábor.

Számos apró történetet hallhatunk, ebből egyértelműen az a legviccesebb így utólag, hogy a fél csapat felszerelése elveszett Japánba menet, úgyhogy például a már említett Ladányi a világbajnokság előtti első edzésen a segédedző Diego Scandella korijában edzett. A védő Horváth András meg is jegyezte, hogy úgy néztek ki, mint a jamaicai bobcsapat.

Úgy néztünk ki, mint a jamaikai bobcsapat

Ha lett volna kétséged azzal kapcsolatban, hogy Szapporóban a fiúk valóban csodát tettek, íme egy kis történet, amelyben a jamaikai bobcsapathoz hasonlítják magukat. Ez persze túlzás, nem volt ott Sanka Coffie a csapatban, csak a felszerelés egy része nem érkezett meg időben, és meg kellett oldani a problémát. Április 17-én 19 órakor kapcsoljatok a Sport1-re, és nézzétek meg Laszlo Galuska Gallai A mi Szapporónk című filmjét. Imádni fogjátok.

Közzétette: Sport TV – 2018. április 11.

Aztán tudjuk mi lett a vége, a felszerelések megérkeztek, a magyarok pedig levertek mindenkit és feljutottak. 

A mi Szapporónk azért ajánlott mindenkinek, nem csak jégkorongozóknak és hokibarátokak, mert azt mutatja be: nem biztos, hogy a körülmények a legideálisabbak, de kőkemény munkával igenis elérhetőek a kitűzött célok. Ez a magyar jégkorong esetében a világelitbe jutás volt, amit aztán azóta sikerült még egyszer, 2015-ben, Krakkóban megismételni.

Érdemes lesz csütörtökön is betervezni a tévénézést, az évfordulón, 13 órától egyben leadja a Sport 1 a teljes magyar-ukrán mérkőzést, amelyen 4-2-re nyertünk és azzal meglett a feljutás.

Az idei, hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokság előtti utolsó felkészülési meccset (szerdán a Vasas Jégcentrumban) szintén az ukránok ellen vívjuk. A vasárnap kezdődő és jövő szombatig tartó vb-n a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele a Papp László Budapest Sportarénában.

A szapporói hősök

kapusok: Szuper Levente, Hetényi Zoltán

védők: Tokaji Viktor, Horváth András, Szélig Viktor, Sille Tamás, Svasznek Bence, Kangyal Balázs

csatárok: Ennaffati Omár, Ifj. Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Vaszjunyin Artyom, Vas Márton, Peterdi Imre, Ladányi Balázs, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, ifj. Kovács Csaba, Benk András, Majoross Gergely, Fekete Dániel, Vas János

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik