Sport

Azért nem játszhat a bajnokság legjobb kosarasa, mert túl magas

Mi az első dolog, ami az embernek eszébe jut egy kosárlabdázóról? Valószínűleg az, hogy magas, bár nyilván vannak kivételek, Mugsy Bogues, az NBA történetének legalacsonyabb játékosa például 160 centisen csinált karriert.

Azok az amerikai spílerek, akik nem elég jól az NBA-hez, a világ legkülönfélébb bajnokságaiban próbálnak meg boldogulni, David Simon például Dél-Koreában, az Anyang KGC csapatánál szórja a kosarakat, 25,7-es pontátlagával ő a liga legjobbja.

A 35 éves éves, 206 centis kosaras azonban jelen állás szerint kereshet új bajnokságot magának, mivel a dél-koreai liga vezetői hoztak egy meglehetősen fura döntést:

a külföldi játékosok közül ugyanis nemkívánatos személynek nyilvánítottak mindenkit, aki 2 méter fölötti.

Az elsőre teljesen érthetetlen szabályozást két ok miatt vezetik be: az egyik, hogy pár év alatt az átlag nézőszám 4400-ról 2800-ra csökkent, a másik, hogy a vezetőség úgy látta, a meccsek is kevésbé izgalmasak, mivel a csapatok nagy része a magas játékosokra épít.

Simon azt mondta, azért is furcsállja a döntést, mert alig pár játékos tartozik csak a 2 méter fölöttiek táborába, és úgy érzi, nincs szignifikáns különbség a tudásuk alapján a javukra.

A koreai kosárdrukkerek petíciót indítottak, hogy töröljék el a szabályt, és az októberben induló új idényben Simon is játszhasson. Aki egyébként nincs kétségbe esve, eszébe sem jutott a visszavonulás, és szeretne még magas szinte kosarazni.

A bajnokság legmagasabb játékosa egyébként egy hazai égimeszelő, Ha Szung Dzsin, aki 220 centis,

de rá nem vonatkozik az új szabály, úgyhogy neki nincs miért aggódnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik