Sport

Brazília legyőzésével tornagyőztes a magyar kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott 30-22-re legyőzte Brazília csapatát a Siófokon rendezett felkészülési torna vasárnapi zárónapján.

Támadásban Lékai Máté, védekezésben Ilyés Ferenc vezérletével jól kezdett a hazai együttes, amely igyekezett lendületes akciókat vezetni, majd gyorsan visszarendeződni. A braziloknak már a 13. percben időt kellett kérniük, ezt követően el is kezdtek felzárkózni. Székely Márton jó kapusteljesítményének is köszönhetően azonban nem tudtak felzárkózni a dél-amerikaiak, így 17-11-s magyar vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után visszaesett a támadójáték, a különbség mégsem változott jelentősen, mert Székely továbbra is jól védett. Ebben az időszakban szinte kizárólag az átlövőket és a beállókat játszották meg a magyarok, de a szélsők góljai nélkül is növelték előnyüket (27-17). A hajrában sem változott a játék képe, így a házigazdák Ausztria után magabiztosan győzték le Brazíliát is, ezzel megnyerték a tornát.

Nagyon jó hét áll mögöttünk, jól dolgoztak a srácok, felszabadultan kézilabdáztak. Elsősorban a védekezésre összpontosítottunk a gyakorlás során, és elégedettséggel tölt el, hogy mindkét meccsen csak 22 gólt kaptunk. Tettünk egy lépést előre, de azért nem lehetek teljesen elégedett. Még több munkára van szükségünk, mert ennél is többet szeretnék látni, hiszen Szlovénia, az egyik legerősebb csapat vár ránk a júniusi világbajnoki selejtezőn, de május végéig lesz időnk.

– értékelt Ljubomir Vranjes.

Története során ötödjére találkozott egymással a két válogatott, eddig csak magyar siker született.

Végeredmény – felkészülési torna, Siófok

Magyarország-Brazília 30-22 (17-11)

korábban:
Magyarország B-Lengyelország B 25-25 (16-14)

szombaton játszották:
Brazília-Ausztria 29-27 (16-13)
Ausztria B-Magyarország B 33-31 (16-16)
pénteken játszották:
Magyarország-Ausztria 33-22 (14-11)
Lengyelország B-Ausztria B 30-26 (12-12)

Kiemelt fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Ajánlott videó

Olvasói sztorik