Sport

Ljubomir Vranjes széke nem ingott meg

A Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, Novák András a Sport TV Mai helyzet című műsorában leszögezte, a Veszprém BL-ből való szokatlanul korai kiesése nincs hatással a szövetségi kapitány pozíciójára.

Bár csalódottak vagyunk, minket is meglepett, hogy most a hosszú évek óta BL Final4-résztvevő Veszprém nem jutott tovább a negyeddöntőbe, de a szövetség szempontjából semmilyen kapitánykérdés nincsen, sőt, mindenben támogatjuk a szövetségi kapitányt, és készülünk a vb-selejtező főpróbára.

– fogalmazott a főtitkár. Novák kitért az idegenlégiósok kontra magyar játékosok kérdéskörre is:

A szakma örökös vitában áll ebben a kérdéskörben. Teljesíteni egyfelől azt, hogy a világ legerősebb bajnokságai legyünk, és megfelelő számban versenyezzenek magyarok, mindig nehéz. Természetesen gondolkozunk a megoldáson, hiszen látjuk, hogy nem jó ez az állapot, de egy picit nehezebb helyzetben vagyunk, mint azok a sportágak, akik ezt mind jogilag, mind a versenyrendszerükből adódóan meg tudják tenni. Más sportágban, például a versenyrendszert tudják úgy alakítani, hogy egyszerre hányan legyenek a pályán, ezt a kézilabdában, ahol egy másodperc alatt történhet akár öt csere is, sokkal nehezebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik