Sport

Kézi BL: kikapott a negyeddöntő első meccsén a Fradi

A Ferencváros 31-29-re kikapott a Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntős párharc szombati, első mérkőzésén Dabason.

Az FTC a kezdeti pontatlanságok után a hetedik percben vezetett először és utoljára (5-4). Szikora Melindát térdsérülés miatt már az első percben lelveszítette a magyar csapat, a csereként beállt kapus, Bíró Blanka azonban több bravúrt is bemutatott.

A holland Danick Sneldert a 18. percben már másodszor állították ki, amit a gyorsan kézilabdázó orosz együttes újabb gólokkal használt ki. Elek Gábor az időkérések során keményebb védekezést és nagyobb odafigyelést kért, ennek ellenére Anna Vjahirjeva és a brazil Ana Rodrigues révén a folytatásban is a vendégek irányítottak. A szünet előtt azonban így is minimálisra csökkent a Ferencváros hátránya (15-16).

Az első félidőben jól teljesítő Anna Szedojkina helyére beállt brazil Mayssa Pessoa védéssel, a társai pedig három perc alatt négy góllal kezdték a második felvonást (16-20). Továbbra sem volt hatékony a magyar együttes védekezése, ráadásul a Rosztovot néhányszor a szerencse is segítette.

Bár a házigazdák sorozatban háromszor voltak eredményesek, az oroszok csakhamar hasonló szériával válaszoltak. A kapujukba visszatért Szedojkina remekül védett, és a kapufa is többször segített neki. Az FTC rendületlenül próbálkozott, de a kihagyott helyzetek miatt nem tudott egyenlíteni. A hajrában ismét jött egy hármas orosz, majd egy hármas magyar gólsorozat, de a Rosztov-Don magabiztos sikere nem forgott veszélyben, így alighanem a továbbjutás is eldőlt.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. meccs

FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don (orosz) 29-31 (15-16)

Kiemelt fotó: Czagány Balázs/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik