Sport

Az év bokszmeccsének annyi, lehet soha nem is pótolják

Canelo Álvarez és Gennadij Golovkin bokszmeccsét tavaly mindenki tűkön ülve várta, aki kicsit is szereti a sportágat. Az már más kérdés, hogy a szeptemberi, nevadai találkozó végén elég nagy botrányt kavartak azzal a pontozók, hogy ikszre hozták ki a meccset. Szinte kötelező volt azonnal leszervezni a visszavágót, ez meg is történt, május 5-ét tűzték ki időpontnak.

Az év bokszmeccséből az év botránya lett
A világ ökölvívást szerető része egy emberként háborodott fel a két középsúlyú nagyágyú, Gennadij Golovkin és Saúl Alvarez mérkőzésének végeredményén.

Csakhogy egy ideje már veszélybe került a gála, méghozzá a mexikói középsúlyú doppingügye miatt. Két teszt alapján is pozitív mintát adott Álvarez februárban, ő azzal védekezik, hogy nem vett be semmilyen teljesítményfokozót, hanem fertőzött húst evett Mexikóban, úgy került a szervezetébe a klenbuterol. Most jelen állás szerint

kilenc és huszonnégy hónap közti eltiltást kaphat, erről az április végi meghallgatása után dönthetnek, írja a Guardian.

A kazah bunyós oldaláról annyit mondtak, hogy a Canelo elleni gála lefújva, de szeretnének bunyózni a májusi időpontban, keresik Golovkin ellenfelét. Más kérdés, hogy magának a bokszolónak megvan a véleménye az egészről, ezt az előző hónapban már el is mondta.

Mexikói hús? Ugyan már! Ez Canelo, meg az ő csapata. Ő egy csaló. Beviszi ezeket a cuccokat, aztán mindenki próbálja leplezni.

Ettől függetlenül elég nagy a valószínűsége annak, hogy a kettős még találkozik egymással a jövőben. Persze sok múlik azon, mekkora eltiltást kap Alvarez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik