Sport

Dopping miatt maradhat el az év bokszmeccse

Pozitív doppingtesztet produkált Canelo Alvarez középsúlyú profi ökölvívó, így bizonytalanná vált, hogy sor kerül-e a kazah Gennagyij Golovkin elleni visszavágóra a WBC, az IBF és a WBA világbajnoki címéért.

A május 5-re tervezett Las Vegas-i mérkőzés amerikai promótercége bejelentette, hogy a mexikói bokszoló egy önkéntes drogteszt során akadt fenn a szűrésen klenbuterollal.

A vizsgálatot elvégző labor vezetője közölte, hogy az eltérések mértéke miatt elképzelhető, hogy szennyezett hús okozta a pozitív tesztet. A 27 éves sportoló azonnal áthelyezi edzéseit Mexikóból az Egyesült Államokba, hazájában ugyanis már többször előfordult hasonló eset, például a 2011-es U17-es labdarúgó-világbajnokságon több mint száz játékos mintájában találtak klenbuterolt.

Hasonló okokkal magyarázta vétkét 2010-ben Alberto Contador a megnyert Tour de France után, a spanyol kerekessztárt végül kétéves eltiltással sújtották.

Tavaly szeptember 17-én Golovkin mindhárom szervezetnél megvédte világbajnoki címét, mivel döntetlennel végződött a szintén Las Vegasban rendezett összecsapás Alvarezzel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik