Sport

Tarthatatlan volt a helyzet Siófokon, 3 milliárdos csarnokkal oldották meg

24.hu
24.hu

2018. 03. 29. 21:53

Korábban a témában:

Tánc- és sportműsorral nyitották meg Siófok új sportlétesítményét,

a mintegy 3 milliárd forintból megépült, 1500 néző befogadására alkalmas Kiss Szilárd Sportcsarnokot, amely sport-, kulturális – és egyéb események megtartására is alkalmas.

A Siófok Kézilabda Club hétlépcsős infrastruktúra-fejlesztési programjának központi elemét képezi az átadott új sportcsarnok, amelynek nyitóünnepségén Fodor János, a klub ügyvezetője úgy fogalmazott: sokéves álom válik ma valóra.

Beszélt arról hogy néhány éve Siófokon még edzeni se volt hol, ma viszont már sportszálló ad otthont közel 40 gyereknek, edzőcsarnok várja a sportolókat, a legkisebbek számára pedig szivacskézilabda-csarnok is épült. Az újabb sportlétesítménnyel kapcsolatban azt mondta:

“Ez kis lépés a magyar kézilabdának, de nagy lépés Siófoknak és Somogynak”.

Szólt arról is, hogy csapatot, közösséget építenek, nem csak egy kézilabdaklubot.

Witzmann Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az új csarnokot Siófok és térsége régi és jogos igényének nevezte. “Jelen pillanatban az ország, sőt Európa egyik legkorszerűbb, XXI. századi csúcstechnikákat alkalmazó sport és rendezvényközpontja” – mondta.

Beszélt arról is, hogy 2013-ban egy pontosan megtervezett fejlesztési koncepció alapján indultak a sportfejlesztések a városban. Öt esztendő alatt közel 5 milliárd forinttal gyarapodott a siófoki sportélet – summázta. Ennek részeként a Kiss Szilárd Sportcsarnok mintegy 3 milliárd forintból épülhetett meg, amelyet a kormány 1,9 milliárd forinttal támogatott hazai forrásból. Vállalkozások a társasági adókedvezmény rendszerén keresztül közel 800 millió forinttal segítették a komplexum megépítését, és Siófok önkormányzata vállalta a több mint 330 millió forintos TAO-önrész megfizetését.

“A sportra nemzetstratégai és nemzetgazdasági szempontból is meghatározó ágazatként kell tekinteni” – mondta, utalva annak egészségmegőrzés terén betöltött szerepére is.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára Siófok értékeit méltatva úgy fogalmazott:

“Régi tartozásunkat törlesztettük, hiszen tarthatatlan volt már az a helyzet, hogy a város nem rendelkezett sportcsarnokkal”.

Szólt arról is, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a sport-infrastruktúra fejlesztéseknek, hogy a magyar sportolók a nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket tudjanak elérni.

Bíró Bence, a sportklub sajtófelelőse korábban az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy az új sportcsarnokot 25 évig a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. tartja majd fenn. A csarnok névadója a 73 éves Kiss Szilárd, aki nyert egy bajnoki címet a Veszprém férfi és hármat a Dunaújváros női csapatával, utóbbival a Magyar Kupát is elhódította háromszor, és döntős volt az EHF-kupában. A női válogatottal 2004-ben Eb-bronzot szerzett, jelenleg pedig a Siófok szakmai igazgatója, és a helyi utánpótlás-akadémia is az ő nevét viseli.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 8.
Andy Vajna, az InterCom Zrt. elnöke, a filmipar fejlesztésért felelõs kormánybiztos a Pappa Pia címmel készülõ zenés romantikus film forgatásán a fõvárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.