Sport

Gyurta Dániel is kihagyja az ob-t

Lezárult a nevezés a jövő heti, debreceni úszó országos bajnokságra. A válogatott kerettagok közül Hosszú Katinka és Gyurta Dániel nem szerepel a listán, mindenki más igen. Az Iron Lady korábban több ízben is valamennyi számban rajthoz állt az ob-n (először 2014-ben, legutóbb pedig épp tavaly). London olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel 2007 óta először hagyja ki az eseményt.

A legtöbb egyéni rajtot Verrasztó Evelyn (11), Jakabos Zsuzsanna (9), Bernek Péter és Milák Kristóf (8-8) vállalja.

Az először 2000-ben induló Cseh László 19. országos bajnokságára készül, ahol megszerezheti pályafutása 150. nagypályás ob-érmét.

Cseh 14 és fél évesen tűnt fel először, ekkor ezüstérmet szerzett vegyesváltóban, legjobbja pedig 200 háton egy ötödik helyezés volt. Azóta nem kevesebb, mint 103 alkalommal állt a dobogó tetején, ami abszolút csúcs a magyar úszósport történetében.

A válogatottak közül Milák Kristóf nyolc számban nevezett az Érd színeiben, Bernek Péter ugyanennyi távon száll harcba a BVSC-nél, míg a hölgyeknél Verrasztó Evelyn (BVSC) 11, Jakabos Zsuzsanna pedig kilenc egyéni rajtot tervez.

A riói olimpia, a budapesti világbajnokság érmesei közül Hosszún kívül még Holoda Péter marad távol amerikai tanulmányai miatt, egyébként mindenki rajtra kész. Így a korábban említett Cseh Lászlón és Milák Kristófon kívül Verrasztó Dávid, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás, Kozma Dominik, Németh Nándor és Bohus Richárd egyaránt ott lesz Debrecenben.

Az országos bajnokságot szerdától szombatig rendezik a debreceni sportuszodában, az előfutamok 9.30-kor, a döntők minden nap 18 órakor kezdődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik