Sport

“Ha Katinka nem áll rajthoz, komplett magyarázatot kell adnia”

Március 24-én, szombaton zárják le az úszó országos bajnokság nevezési listáját, amelyről jelenleg hiányzik Hosszú Katinka neve. Az úszónőnek jelenleg papíron továbbra is férje, Shane Tusup az edzője, ám gyakorlatban nem tudni, hogy kivel készül az Iron Lady, mivel férjével jelenleg válóperben állnak.

Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány azonban úgy gondolja, hogy mindenképp részt vesz majd a háromszoros olimpiai bajnok a megmérettetésen.

Még egy megerősítő beszélgetésre a napokban sort kell kerítenünk, de ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy Hosszú Katinka ezt a versenylehetőséget már nem fogja kihagyni. Arra nemigazán lehet számítani, hogy olyan sorozattal fog kirukkolni, mint tavaly áprilisban, de érzésem szerint jónéhány 50, illetve 200 és 400 méteres versenyszámban jelét adja majd felkészülése jelenlegi állapotának. Függetlenül attól, hogy ki, illetve ki nem az edzője.

– nyilatkozott Dr. Sós Csaba az SzPress Hírszolgálatnak.

Hosszú Katinka a 2017-es országos bajnokságon 12 számban nyert érmet: 100 és 200 gyorson, 50 és 100 háton, 200 és 400 vegyesen aranyat, további hatban pedig vagy ezüstöt, vagy bronzot. Meglepetést valójában csak az okozott, hogy a 400 gyorson Késely Ajna megelőzte az Iron Ladyt.

Meglepődnék, ha jóslatom ellenére Katinka mégsem állna rajthoz. Ha így történne, akkor mindenképpen egy hosszabb beszélgetésnek kell következnie, ahol az első számú magyar úszónak az eddigieknél komplettebb magyarázatot kell adnia az idei terveiről

Még nagyobb a bizonytalanság Gyurta Dániel, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok indulása körül, aki 2016 óta nem csak sportolóként, hanem újdonsült NOB-tagként is szeretne jól megfelelni az előtte álló feladatoknak.

Dani nemrégiben azt mondta nekem, hogy az úszást egy ideig még kihívásnak szeretné tekinteni. Ezért is örülnék annak, ha megmutatná magát a 120. magyar bajnokság mezőnyében, és olyan időket úszna, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a sport-, illetve a sportdiplomáciai tevékenységét valóban  jól tudja koordinálni. Más szóval: az úszásra is kellő súlyt képes helyezni.

– mondta a szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik