Sport

Gőzerővel készülnek a magyar hokisok a hazai vébére

Megkezdte az edzőtábort az áprilisi, budapesti divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott. A hazai szövetség (MJSZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány 26 játékossal indította a közös munkát a Tüskecsarnokban.

Nem egy nagyobb kerettel dolgozunk, ahogy az korábban előfordult, már idény közben értékeltük a játékosokat, ennek megfelelően alakult ki a névsor. Mindenkinek van esélye bekerülni a csapatba, nincsenek fix helyek. A rendszerrel és taktikával is többet foglalkozhatunk

– mondta a szövetségi kapitány.

Szabó Krisztián betegség miatt egyelőre nem tudott csatlakozni a kerethez, amelyből hiányoznak az Erste Liga két döntős csapata, a címvédő DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest jégkorongozói, illetve több, külföldön játszó hokis is.

A hétfői programban egy megbeszélés, egyórás jégen kívüli edzés, majd másfél órás jeges gyakorlás szerepelt, utóbbi során a 2 a 2 elleni játék volt a középpontban.

A magyar válogatott a vb előtt öt felkészülési meccset játszik. Ausztriát április 4-én Székesfehérváron fogadják a magyarok, majd a következő nap Bécsben is megmérkőznek a felek. Ezt követően Szlovéniával, Japánnal és Ukrajnával is összecsap a magyar együttes.

A világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában.

Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Kiemelt fotó: jegkorongszovetseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik