Sport

A kapitány sem tudta rábeszélni Görbiczet a folytatásra

Görbicz Anita a 2017-es világbajnokságon, a Franciaország elleni kiesés után némileg váratlanul bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot. A 35 éves irányító az M4 Sport Kézilabda magazinjában beszélt a nehéz döntésről.

Nem mondhatnám, hogy régen megfogalmazódott bennem az elhatározás. A világbajnokság előtt a családommal átbeszéltük a dolgot, és úgy döntöttünk, ez lesz a legjobb megoldás. Megmondom őszintén, nem így akartam bejelenteni, de egy másfél órás doppingellenőrzés után voltam, amin nagyon kimerültem, a feltett kérdésre pedig nem akartam már másként válaszolni, csak az őszintét mondani. Nem terveztem régóta a visszavonulást, a vb előtt körülbelül két hónappal jött

– mesélte a Győri Audi ETO kézilabdázója, aki azt is elmondta, hogy már Kim Rasmussen szövetségi kapitánnyal is beszélt, aki biztosította róla, az ajtó nyitva áll, ha meggondolja magát.

Akkor egyeztettem a kapitánnyal, aki azt mondta, még azért gondoljam át, ő nagyon bízik bennem és számít rám. De az volt a legjobb döntés, hogy ennek most így kellett lennie, hogy itt kellett eljönnie a végének. Nem mondanám, hogy rossz lenne a csapat, inkább azt mondanám, elment mellettünk a világ. Nem hiszem, hogy rossz játékosaink vannak, de az biztos, hogy többet kellene dolgoznunk, több munkát kellene beletennünk

A magyar szövetség statisztikája szerint eddig 232 alkalommal szerepelt a válogatottban Görbicz Anita, ezalatt 1111 gólt lőtt. A Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint a március 22-i, Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt búcsúztatják majd.

Kiemelt fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik