Sport

Két klasszist igazolt a Siófok

A Siófok KC női kézilabda csapata kedden tudatta, hogy a norvég Tor Odvar Moen veszi át a siófoki kispadot. Ezek után pénteken bejelentette a klub, hogy két igazi klasszissal erősíti meg csapatát: Andrea Penezicet és Tatyjana Hmirovát is a Vardar Szkopjétól szerzi meg.

A 32 éves horvát balátlövő sokáig azt tervezte, hogy a jelenleg futó idény végén visszavonul, ám miután meggondolta magát az orosz Rosztov-Don, a Ferencváros és a Siófok is az aláírásáért harcolt.

Az az igazság, hogy valóban azon gondolkoztam, abbahagyom a kézilabdázást, és más területen folytatom a karrieremet. Nagyon sok ajánlatot kaptam, de a Siófok volt számomra a legjobb választás. Az is fontos szempont volt, hogy innen közel van Zágráb. Hiszek a klub filozófiájában, találkoztam játékosokkal a csapatból, és azt látom, hogy nagyon jó projekt van kialakulóban rohamosan fejlődő infrastruktúrával.

 

Hmirovát is meggyőzte az épülő siófoki a projekt, az új edző pedig végképp eldöntötte, hogy elfogadja az ajánlatot.

Tudtam, hogy egy olyan bajnokságba szeretnék igazolni, ahol rengeteg minőségi mérkőzést tudok játszani egy olyan klub színében, amely sikerre éhes. Sok jót hallottam már a Siófokról, Irina Nikitina és Sanja Damjanovic is remekül érezte itt magát. Amikor megtudtam, hogy érdeklődnek irántam, elkezdett érdekelni a lehetőség. Néhány mérkőzésüket élőben megnéztem a Youtube-csatornájukon és összességében tetszett, amit láttam. Ismerem az új edzőt, Tort. Remek munkát végez már hosszú évek óta az európai elitben, a csapatai mindig karizmatikusan játszanak. Nagy élmény lesz vele dolgozni.

Kiemelt fotó: siofokkc.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik