Sport

Régi önmagát idézte Tiger Woods

Tiger Woods kiváló játékkal a második helyen végzett a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA) Palm Harborban rendezett versenyén. Ilyen előkelő helyezést pedig legutóbb közel öt éve, még krónikus hátsérülésének kialakulása előtt ért el.

A sportág első számú alakja a mostani, 6,5 millió dollár összdíjazású Valspar Championshipen végig nagyon kiegyensúlyozottan teljesített. Nem voltak komoly hibái, mind a négy napot az alapütésszámnál jobb eredménnyel fejezte be. Különösen a második és harmadik napon játszott jól, s a vasárnapot már – hármas holtversenyben – a második helyen kezdte meg.

A zárónapon aztán hiába golfozott jobban mint közvetlen riválisai, a pályát hozzá képest négy ütéses hátránnyal kezdő Paul Casey végül egy ütéssel megelőzte, miután az utolsó pályán a több mint 12 méterről, az egyenlítésért ütött gurítása után a labda kevéssel elmaradt a lyuktól.

Kifejezetten jól érzem magam fizikailag, a játékom pedig egész héten jó volt. Összességében nagyon elégedett vagyok

– mondta a karrierje során eddig 79 PGA-tornán – köztük 14 Major-viadalon – győztes sztár, aki miatt óriási tömeg gyűlt össze a versenyen.

Tavaly 112 ezren látogattak ki a viadalra a négy nap során, míg idén több mint 150 ezer néző volt a helyszínen. Szinte mindenki Woodsot szerette volna látni. Tiger Woods idén negyedszer szerepelt versenyen, mostani második helyezése a legjobb eredménye visszatérése óta.

Végeredmény – US PGA, Palm Harbor

1. Paul Casey (angol) 274 ütés (70, 68, 71, 65)
2. Tiger Woods (amerikai) 275 (70, 68, 67, 70) és
Patrick Reed (amerikai) 275 (71, 69, 67, 68)

Kiemelt fotó: Sam Greenwood/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik