Sport

Magyar vezetőedzője lehet a Győri ETO-nak

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a szezon végén elválnak Ambros Martín és a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának útjai. A spanyol szakember szerződése lejár a nyáron, azt mondta, karrierje legnehezebb döntését hozta meg, mikor úgy döntött, nem hosszabbít.

A győri klubvezetés már többször jelezte, hogy hamar szeretnék megoldani az edzőkérdést. Most a Kisalföld írta azt, nem kizárt, hogy magyar tréner veszi át a csapat irányítását.

Értesüléseik szerint Martín segítője, a másodedző Danyi Gábor léphet előrébb a rangsorban, az ő munkáját pedig a francia Raphaëlle Tervel segítheti.

Bartha Csaba, a győriek klubelnöke egyébként a múlt héten azt mondta a Digi Sporton, hogy több olyan magyar szakember is van, aki alkalmas arra, hogy irányítsa a győrieket. Tervel sem ismeretlen Győrben, sőt, 2012 és 2014 között volt a klub játékosa, két Bajnokok Ligáját nyert az együttessel.

A Kisalföld azt is írja, hogy Ambros Martín sorsa is érdekesen alakulhat. Maradna a román válogatott kapitánya, viszont nem Bukarestbe vagy a korábban vele hírbe hozott Rosztov Donhoz nem írna alá, hanem családi okok miatt hazaköltözne Spanyolországba és egy kisebb csapatnál vállalna munkát.

A Győri ETO a következő szezonnak brutálisan erős kerettel vág majd neki, már korábban bejelentették a norvég világ- és Európa-bajnok átlövő Veronica Kristiansen, honfitársa, a beálló Kari Brattset, valamint a vb-győztes francia kapus Amandine Leynaud leigazolását, miközben Tomori Zsuzsanna, Puhalák Szidónia és Kiss Éva is hosszabbított.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik