Sport

Börtönbe kellene küldeni az összes csaló bokszolót

Deontay Wilder a mikrofon előtt is pont annyira kemény, mint a ringben.

Épp egy hete lépett legutóbb szorítóba a nehézsúlyú Deontay Wilder, az amerikai ökölvívó a tizedik menetben ütötte ki Luiz Ortizt New Yorkban. A 32 éves Wilder profi karrierje során 40 meccset vívott, mindegyiket megnyerte, ebből 39-et kiütéssel, ami egészen félelmetes statisztika.

Még egyetlen nehézsúlyú bokszoló sem volt ennyire könyörtelen
Deontay Wilder nagyon nehéz helyzetből állt talpra, hogy végül TKO-val nyerjen Luis Ortiz ellen.

Wilder azt is bebizonyította a napokban, hogy kőkemény a nyilatkozatokban is. Arról kérdezték, mit szól hozzá, hogy Canelo Alvarez fennakadt egy doppingvizsgálaton klenbuterollal, így lehet, hogy annyi a Gennagyij Golovkin elleni májusi visszavágónak.

Annyiszor elmondtam már, elmondom most is: a felügyeleti szervek pénzt kapnak az övek után, ezért vesznek vissza mindenkit a ringbe. A pénz irányítja az ökölvívást. Aki csal, annak börtönbe kellene mennie. De amíg dől a lóvé és belefolyik a politika meg mindenféle dolog a sportba, addig nem fog történni semmi

– idézi Wildert a Bad Left Hook.

Deontay Wilder egyébként a héten nem csak ebben a témában nyilatkozott, hanem sokadjára is jelezte már, Anthony Joshuával akar bunyózni. A brit bunyós részéről sem zárkóznak el a lehetőség elől, de előbb még lesz egy március 31-i mérkőzése az új-zélandi Joseph Parker ellen.

Nyitókép: Fotó: Timothy A. CLARY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik