Sport

Még egyetlen nehézsúlyú bokszoló sem volt ennyire könyörtelen

A 32 éves Deontay Wilder profi pályafutása legnehezebb pillanatait élte át a kubai Luiz Ortiz elleni bokszmeccsen, amely a WBC nehézsúlyú vb-címéért zajlott.

Az első négy menet kiegyenlített csatát hozott, Wilder nem nagyon találta a fogást ellenfelén, aztán az ötödikben sikerült egy megrendítő erejű ütéssel padlóra küldenie a 38 éves, King Kong becenévre hallgató kubait.

Aki nem adta fel, és a hetedikben menetben olyan támadást indított Wilder ellen, hogy az amerikait a gong mentette meg.

Aztán jött egy újabb fordulat, Wilder összekapta magát, és nagyon agresszívan ment előre, a kilencedik menetet Ortiz még kihúzta, de a tizedikben kétszer is leütötte őt az amerikai, és végül David Fields bíró beszüntette a meccset, ami így TKO-val ért véget.

Wilder ezzel 40. meccsét is megnyerte, Ortiz pedig 29. találkozóján szenvedte el első vereségét.

“Egy igazi bajnok mindig megtalálja a kiutat a nehéz helyzetekből, és én is ezt tettem.

Luis Ortiz egy ravasz fickó, kiválóan bunyózott, tudtuk, hogy le kell őt fárasztani. Megmutattam mindenkinek, hogy bírom az ütéseket. Ortiz nagyon kemény kombinációkat ütött, ki is billentett az egyensúlyomból, úgyhogy újra meg kellett találnom az ütőtávot és összeraknom magam” – nyilatkozta Wilder.

Akinek 40. meccsén ez volt a 39. kiütéses győzelme, ilyen hatékonysággal korábban egyetlen nehézsúlyú bokszoló sem büszkélkedhetett.

A következő ellenfél a Vlagyimir Klicskót visszavonultató Anthony Joshua lehet, és Wilder azt mondta, alig várja, hogy összecsapjon az IBF és a WBA öveit magáénak tudó brittel.

Kiemelt fotó: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik