Sport

A síszövetségi kapitány is bírálta a szövetség elnökét

Miklós Edit után Stark Márton szövetségi kapitány is a szövetségi elnököt, Bajai Andrást támadta. Érthetetlennek nevezte, hogy a szövetség első embere miért az olimpia kellős közepén robbantotta ki a botrányt, miközben nem lehet látni semmiféle szakmai programot.

Nem a sportolóknak és a sportnak az érdekeit figyelembe vevő döntést hozott az elnök úr, ugyanis ezt a botrányt az olimpia alatt kirobbantani nem volt egy nagyon sportszerű dolog. Mi próbáltuk a sportolókat a legjobban védeni ettől az egésztől, hogy ez ne befolyásolja a teljesítményüket. Ami ezen az olimpián történt mind az előző, Kaszó Klára, Kálomista Gábor irányította vezetői stábnak köszönhető, és tizenkét év munkája van benne

– mondta a DIGI Sport csatornáján Sport 24-nek Stark Márton.

Az alpesi sízők szövetségi kapitánya a szakmai törekvéseket is hiányolja.

A másik probléma, hogy egyelőre sem az elnök úrtól, sem az újonnan kinevezett Vámos Attila ügyvezető elnöktől sem láttam semmiféle szakmai programot, amiből be tudnám határolni, hogy ők most jók, nem jók, milyen irányba fogják egyáltalán vinni a sísportot. Semmit nem tudunk.

Miklós Edit egy hete, a botrány kirobbanása után azt mondta, ha marad a mostani vezetés, akkor ő visszavonul, miközben korábban olyan kritikákat kapott, hogy a sok sérülése miatt nem kellene a szövetségnek ennyi pénzt rá költeni.

Miklós Edit: Ha a Bajai-Vámos duó marad, abbahagyom a síelést
Meglehetősen fagyos sajtótájékoztatót tartott a Magyar Síszövetség elnöke, Bajai András, mégsem ő lett a főszereplő. A legjobb magyar síző ellopta a show-t.

Bajai Andrást múlt csütörtökön nem engedték be a síszövetségbe, ezért a szervezet épülete előtt tartott sajtótájékoztatót.

Nem szabad elvitatni azokat a pozitív eredményeket, amelyeket Kaszó Kláráék értek el. Magyarországnak a világ élvonalába tartozó síversenyzője Miklós Editen kívül talán sosem volt. Ez Klára érdeme, illetve a fantasztikusan jól működő utánpótlásprogram is. De ez senkit sem jogosít fel arra, hogy törvénytelen eszközökkel, antidemokratikus módszerekkel, autokrata módon vezesse a síszövetséget.

– mondta – az NSO.hu beszámolója szerint – a múlt heti sajtótájékoztatón az elnök.

A szövetséget Swaney Elizabeth miatt is érte bírálat, noha a félcsőben utolsó helyezett freestyle-os versenyzőnk megítélése nem egyértelmű.

Az utolsó helyezett magyar síakrobatán röhög az internet
Swaney Elizabeth trükkök nélkül mutatta be a gyakorlatait, pedig ennek a sportágnak pont az lenne a lényege.

Én nem mondanám hősnek, de azt sem, hogy Magyarország hírnevét bármilyen módon rombolta volna. Én legalábbis az alpesi oldalról nem éreztem semmit, senki nem jött oda, hogy ‘hát, ti magyarok, de gáz, amit csináltok’. Persze, mindenki megmosolyogta, mindenkinek okozott egy jó pár nap örömöt

– jegyezte meg Stark Márton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik