Sport téli olimpia 2018

190 milliót korcsolyáztak össze a rövidpályások

A téli olimpia díjazása megegyezik a nyári játékokéval – ezt Vékássy Bálint, a MOB főtitkára erősítette meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

Rió után 35 millió forintot ért az arany- 25, az ezüst-, 20-at a bronzérem. A kormányrendelet alapján a 4-8. helyezettek is állami jutalomban részesülnek, míg a négyfős csapatok a pénzdíj 80 százalékát kapják meg, míg a negyedik helyezésért 15, az ötödikért 10, a hatodikért 8, a hetedikért 4, a nyolcadikért pedig 2 millió forintos a jutalom járt.

Ez most sem változik.

Bár még nincs vége a phjongcshangi téli olimpiai játékoknak, de magyar szempontból mérleget vonhatunk, lévén az alpesisi-csapatversenyben nem valószínű az 1-8 helyezés valamelyike.

Aranyérmes a magyar gyorskoriváltó a phjongcshangi olimpián
1980 után szerzett újra érmet Magyarország a téli olimpián, ez az első aranyunk!

Phjongcshangban a rövidpályás-gyorskorcsolyázók végeztek érmes és pontszerző helyeken. A férfi váltójának aranyérme a fenti táblázat alapján fejenként 28 millió forintot ér Liu Shaolin Sándornak, Liu Shaoangnak, Burján Csabának és Knoch Viktornak.

Íme, a döntő és a történelmi győzelem:

Liu Shaolin Sándor egyéniben még két ötödik és egy nyolcadik helyezést is elért, így további 22 millió jár neki, összesen 50 millió forinttal jutalomban részesül.

A női váltó tagjai, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Keszler Andrea a negyedik helyért fejenként 12 millió forintot kapnak, Jászapáti Petra pedig a hatodik helyért még nyolcat, így összesen 20 millió forinttal jutalmazzák a 19 éves versenyzőt.

A nyolc versenyző összesen 190 millió forint jutalomban részesül. Megérdemlik!

Forrás: facebook.com/MagyarOrszagosKorcsolyazoSzovetseg/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik