Sport téli olimpia 2018

Kósa Lajos: Koreában mostantól mindenki tudja, hogy hol van Magyarország

Magyarország történetének legelső téli olimpiai aranyérmét a helyszínen tekintette meg Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is, aki a siker után Skype-on értékelt az I/I Azurák Csabávak felvételén.

A srácok elképesztőek voltak, minden magyar egymást ölelgette a döntő után

– mondta Kósa. A korcsolyázó szövetség vezetője arról beszélt gyorsértékelésében, hogy „az volt a félelmetes, hogy a koreaiak elszállása után sem a bronzéremre hajtottak a fiúk a négyes döntőben, hanem az aranyat célozták meg”.

Aranyérmes a magyar gyorskoriváltó a phjongcshangi olimpián
1980 után szerzett újra érmet Magyarország a téli olimpián, ez az első aranyunk!

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy látta: a magyar korcsolyázók „kivételesen erős pszichikai képességről és taktikai érzékről tettek tanúbizonyságot, hiszen az utolsó két körben támadták meg az élen álló kanadaiakat és akkor mentek el mellettük.

Koreában mostantól mindenki tudja, hogy hol van Magyarország, hiszen ennek a szakágnak a „királyszámát” vittük el elölük – magyarázta a különleges hangulatot Kósa Lajos.

Kósa végül szólt néhány szót a többi magyarról is. Szerinte kétszeresen is elvittük a show-t az elmúlt napokban. Először „Bözsi, a verébbel”, utalva Elizabeth Swaney elhíresült produkciójára akrobatikus síelésben, de mint fogalmazott, „a 19 éves Tóth Ivett az AC/DC-vel és fantasztikus kűrjével felrobbantotta a csarnokot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik