Sport téli olimpia 2018

Lindsey Vonn nem tudott csodát tenni, meg is könnyezte

Papírforma-győzelemmel zárult a női lesiklók versenye a phjongcshangi téli olimpián, miután a szakági világkupában vezető olasz Sofia Goggia diadalmaskodott, írja az MTI. A 25 éves sportoló az idei szezonban az egész mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb síelője volt a lesiklók között, két viadalt nyert és kétszer volt második.

Grande Sofia – Goggia győzelme olasz kommentárral:

Előzetesen a szerdai versenyen Goggia és az amerikai klasszis, a legutóbbi két vk-viadalt az olasz előtt megnyerő Lindsey Vonn csatájára lehetett számítani a győzelemért, a nagy harc azonban elmaradt. Goggia ötödiknek csúszott le a pályán, melynek középső részét és a végét is kiemelkedően síelte meg és biztosan, közel hét tizedmásodperces előnnyel az élre állt.

Kettővel utána jött Vonn, aki gyorsan hátrányba került és féltávnál már közel fél másodperccel volt tőle elmaradva. A célba az amerikai 47 századdal gyengébb idővel ért.

Vonn után sokáig úgy tűnt, nem csupán az első hely, hanem a dobogós pozíciók is eldőltek, egészen a 19. síelőig ugyanis Goggia, Vonn, Tina Weirather volt a sorrend. Jött azonban az óriás-műlesiklásban ezüstérmes norvég Ragnhild Mowinckel, aki már az elején az olasz idejéhez hasonlót produkált és a pálya alsó szakaszán is közel maradt hozzá, végül pedig csupán 9 százados hátránnyal zárt, így övé lett a második hely, Vonné pedig a harmadik.

Mindenki támadott ma és én is beleadtam mindent, de ez most kevés volt. De tudják mit? Egy éremre büszke lehet az ember és én büszke vagyok a teljesítményemre

– mondta Vonn a verseny után.

Lindsey Vonn egyébként megkönnyezte a versenyt:

Utoljára még megmutathatja a világnak Lindsey Vonn
Utolsó olimpiájára készül minden idők egyik legjobb női sportolója. Az amerikai alpesi sízőben a tehetség, a vakmerőség és a legyőzhetetlen mentalitás találkozott, így tényleg már csak a történelemmel versenyezik.

A minden bizonnyal utolsó olimpiáján szereplő, 33 éves Vonn minden idők legsikeresebb versenyzője a világkupát tekintve, hiszen 81 győzelmével csúcstartó, olimpián viszont ez csupán a harmadik dobogós helyezése. Korábban a 2010-es vancouveri olimpián lesiklásban győzött, szuperóriás-műlesiklásban pedig harmadik lett. Szocsiban sérülés miatt nem tudott rajthoz állni.

Eredmény – női lesiklás

1. Sofia Goggia (Olaszország) 1:39.22 perc
2. Ragnhild Mowinckel (Norvégia) 1:39.31
3. Lindsey Vonn (amerikai) 1:39.69

Nyitókép: Europress/AFP/Fabrice Coffrini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik