Sport téli olimpia 2018

Visszaléphet az egyik különleges csapat az olimpiától

Távozott a phjongcshangi téli olimpián szereplő jamaicai női bobcsapat német edzője. A versenyzőként olimpiai és világbajnok Sandra Kiriasis távozásáról szerdán számolt be a csapat közleménye.

Nagyon csalódottak vagyunk, amiért elhagyja a csapatot, egyben köszönetet mondunk neki azért a felbecsülhetetlen értékű segítségért, amivel hozzájárult női bobosaink első olimpiai részvételéhez

A BBC információja szerint Kiriasis azért távozott, mert a vezetőedzői posztról “lefokozták” volna teljesítményelemzővé, amibe nem egyezett bele.

Soha életemben nem voltam még ilyen csalódott. A sportolók azt mondták, ők sem értik, miért történt mindez. Semmi problémájuk nem volt velem, jó volt a kapcsolatunk

– idézi a BBC az edzőt.

Később Christian Stokes, a jamaicai szövetség (JBSF) elnöke kijelentette, a tréner nagy mértékben rombolta a csapategységet.

Sokkal jobb az együttműködés most, hogy már nincs a csapatnál. Megszűnt a feszültség, a sportolók sokkal egészségesebb környezetben készülnek és jobban tudnak összpontosítani. Ha egy csapatnál dolgozol, csapatembernek kell lenned, itt nincsenek istenek és istennők

Kiriasis távozásának pikantériája, hogy ő a tulajdonosa annak a bobnak, amivel a karibi ország párosa versenyezne, ezért Jazmine Fenlator-Victorian és Carrie Russell indulása veszélybe került.

Jamaica férfi bobosai először 1988-ban Calgaryban indultak a téli olimpián, szereplésüktől Cool Runnings (magyar változata: Jég veled!) címmel nagy sikerű mozifilmet forgattak. Ez inspirálta a Fenlator-Victorian, Russell duót is, amikor elkezdte űzni a sportágat.

A phjongcshangi olimpián a női bobosok edzései szombaton, a versenyük pedig kedden kezdődik.

Fotó: Sebastian Kahnert/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik