Sport téli olimpia 2018

Kapott egy nyolcast az egyesített koreai csapat

A 2018-as téli olimpián minden bizonnyal ismét Kanada és az Egyesült Államok között dől majd el az aranyérem sorsa: a kanadaiak ötször nyertek eddig, az USA egyszer, 1998-ban. Másnak nem nagyon lesz beleszólása a dolgokba, ugyanis a női jégkorongban eddig egyetlen egyszer fordult elő, hogy nem Kanada-USA döntők rendeztek valamely nagy tornán, a 2006-os téli olimpia ezüstje Svédországé lesz.

Így is vannak azért érdekességek, például az, hogy Észak-Korea és Dél-Korea közös női hokicsapatot indított. Szombaton be is mutatkozott az együttes, viszont nem nagyon voltak egy súlycsoportban Svájccal, a négygólos Alina Müller vezette európai csapat 8-0-ra győzött.

A nap másik meccsén a svédek nagy csatában verték Japánt. Svédország 2014-ben negyedik volt.

A női tornára nyolc csapat jutott ki, két négyes csoportban szerepelnek. Az A-ba kerültek a legjobbak (Kanada, USA, Finnország és a NOB zászlaja alatt versenyző oroszok), az első kettő automatikusan az elődöntőbe kerül, míg a harmadik és a negyedik a negyeddöntőbe. A B csoportból (Svájc, Svédország, Japán, Korea) az első kettő szintén játszhat majd a négy közé kerülésért, míg az utolsó kettő a csoportmeccsek után befejezi a szereplését.

Eredmény – női jégkorong, B csoport, 1. forduló

Svájc-Koreai Köztársaság 8-0 (3-0, 3-0, 2-0)

Svédország-Japán 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Nyitókép: Europress/AFP/Brian Snyder

Ajánlott videó

Olvasói sztorik