Sport téli olimpia 2018

Tovább szívatja az időjárás az olimpiai síelőket

Nyakunkon a phjongcshangi téli olimpia, olyannyira, hogy magyar idő szerint csütörtök hajnalban a vegyes páros curlingesek már el is kezdték a küzdelmeket. A megnyitó pénteken lesz, itteni idő szerint délben.

Telt házas curlingmeccsekkel kezdődött a téli olimpia
Milyen kár, hogy a kétszeres vb-győztes Palancsa, Kiss duó nem kvalifikálta magát a vegyespárosok közé!

Az időjárás nem kíméli az indulókat, már a magyarok is panaszkodtak, hogy a vártnál sokkal hidegebb van és az alpesi síelők is arról beszéltek, a súlyos mínuszokban sokkal élesebbek a hókristályok, emiatt pedig van, hogy egy csúszás után ki lehet dobni a léceket. Az Eurosport cikke szerint ugyan felmelegedés várható a hétvégéig, viszont óriási, 55,6 kilométer per órás szelet mondanak vasárnapra.

Emiatt el is maradhat a férfi síelők lesiklóversenye.

Markus Waldner versenyigazgató azt mondta, nem temetik azért a futamot, addig még könnyne változhatnak a körülmények. Ugyanakkor már jelezték a NOB-nak, hogy esetleg előre lehetne hozni egy nappal, szombatra az eseményt, de a nemzetközi bizottság több ok miatt is elutasította ezt a ehetőséget.

Ami biztos, hogy ha el kell napolni a férfiak lesiklóversenyét, az a többi számot is érinti, ugyanis a szervezők mindenképpen ezzel akarják kezdeni az alpesi sít az olimpián.

Nyitókép: Europress/AFP/Dimitar Dilkoff.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik