Sport

“A válogatottban nincsen vagányság, csibészség”

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Tatabánya vezetőedzője, Vladan Matics szerepelt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A szakember szerint a magyar válogatott ipari csapat, hiányzik a csibészség, a vagányság a csapatból.

Nincsen olyan szintű szélső a válogatottban, mint régebben volt Iváncsik Tamás és Gergő mondjuk. Azt sem látom, hogy az átlövők passzolnának a szélsőknek, nem kapnak labdát. Amikor Magyarországra kerültem a 2000-es évek elején, én is szélső voltam. Olyan helyzeteket teremtettek nekem, hogy szégyelltem magam, ha hibáztam. Több intelligens játékos volt akkoriban.

– mondta a Digi Sport Reggeli Startban Vladan Matics.

Nem maradhatott ki a válogatott Európa-bajnoki szereplése sem, Maticsnak erről is megvan a véleménye.

Nagyon ipari csapat a magyar válogatott, nincsen vagányság, csibészség. Nemcsak kézilabdában, labdarúgásban is így van ez. Lékai Mátén volt az összes teher, pedig ő ilyen játékos. Balogh Zsolt és Juhász Ádám még olyan, a többiek munkások. Császár csak a saját játékával foglalkozik, hogy ő lője a gólokat. Olyan irányító kell, aki nem góléhes, hanem dolgozik, tempót ad. Veszprémben más a helyzet Lékaival, ott van mellette Momir Ilics és Nagy László. Nem játszott rosszul, de nem úgy, mint a klubjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik