Sport

Reméljük, megint elbírják a terhet Fucsovics vállai!

Eddig nagyon jó éve van a magyar tenisznek, hiszen az Australian Openen Fucsovics Márton tett róla, hogy azok is megismerjék a nevét, akik eddig nem hallottak róla, Babos Tímea pedig szintén előkelő helyet vívott ki magának a címlapokon azzal, hogy két döntőt is játszhatott, és női párosban meg is nyerte.

Fucsovics most ismét főszereplő lehet, mivel Davis Kupa-csapatunk 1996, vagyis 22 év után játszhat ismét a nagyszínpadon, a Világcsoportban.

A sorsolás nem volt épp kegyes hozzánk, az előző sorozat döntősét, a franciákat az utolsó meccsig szorongató belgákat kaptunk, és mivel egy új szabály alapján a finalisták maguk dönthetnek arról, hol kezdik az új idényt, így idegenben, Liege-ben kellene a tavalyi, oroszok elleni bravúrnál is nagyobbat dobni.

Ha csak a világranglista-helyezést nézzük, akkor az első egyes után nálunk kellene lennie az előnynek, hiszen Fucsovics a melbourne-i szereplésével a 63. helyre lépett előre, míg ellenfele, az Ausztráliában szintén főtáblás Ruben Bemelmans a 120. Egy bravúr a belgának is összejött az év első GS-tornáján, az első kanyarban ugyanis kipörgette a 18. kiemelt francia Lucas Pouille-t, 64 között viszont kikapott a grúz Nikoloz Baszilasvilitől.

Fucsoviccsal korábban kétszer is találkoztak, mindkétszer 2016-os challengerversenyeken,

és ami számunkra optimizmusra adhat okot, hogy mindkét meccset a magyar játékos nyerte, aki viszont némi aggodalommal nyilatkozott lábujjsérülése miatt, ami akadályozta az edzéseknél.

Ha Fucsovics nyerni tudna, akkor nyugodtabban várhatnánk a második meccset, amelyen a világranglistán 227. Balázs Attila a tavalyi ATP-vébén döntőt játszó, a ranglista alapján a világ hetedik legjobb játékosának számít David Goffinnel találkozik. Goffin hamarabb végzett az Australian Openen, mint Fucsovics, a második körben kiesett a francia Julien Benneteau ellen, és most várhatóan bizonyítani akarja, hogy a tavalyi jó formáját képes ismét előhívni.

Sok múlhat a szombati pároson, ahol a hazaiak előnyben lesznek, mivel Julien Cagnina és Joris De Loore sem játszik egyest, vagyis frissek lesznek, de Fucsovics mégis magukat tartja esélyesebbnek, mert úgy érzi, Balázs Attilával nagyon jól összeszoktak. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor a vasárnapi egyesek 2-1-es magyar vezetésről folytatódnak, az utolsó napon Fucsovics csap össze Goffinnel, Balázsra pedig Bemelmans vár

Hajlamosak vagyunk néha a rózsaszín ködben túlértékelni az esélyeinket, úgyhogy gyorsan szögezzük le, egyértelműen Belgium a favorit, de a csapat már tavaly, az oroszok ellen is megmutatta, hogy fikarcnyit sem érdekli a papírforma, és ez így is van rendjén, így kell hozzáállnia egy sportolónak.

A magyar-belga párharc még 1934-ben kezdődött, összesítésben 7-5-re az ellenfél vezet, idegenben eddig kétszer tudtunk győzni, 1976-ban és 1984-ben, mindkétszer Taróczy Balázs vezérletével, aki az összes egyes- és párosmeccsét megnyerte.

A mostani meccsről a 24.hu a helyszínről tudósít.

A párharc menetrendje:

péntek, 13.30:
Ruben Bemelmans – Fucsovics Márton
David Goffin – Balázs Attila

szombat, 14.30:
Julien Cagnina, Joris De Loore – Fucsovics Márton, Balázs Attila

vasárnap, 13.30:
David Goffin – Fucsovics Márton
Ruben Bemelmans – Balázs Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik