Sport

Davis-kupa: csodára készülnek Fucsovicsék

Pénteken 13.30-tól a magyar teniszválogatott a tavalyi döntős Belgium ellen próbálja meg a szinte lehetetlent, a továbbjutást a Világcsoport első fordulójából. A csütörtöki sorsoláson kiderült az is, hogy első számú teniszezőnk, Fucsovics Márton játssza az első egyes mérkőzést, mégpedig a világranglista helyezése alapján (120.)  gyengébbnek vélt Ruben Bemelmans ellen.

Fucsovics az elmúlt egy évben óriásit fejlődött, amit nem csak az mutat, hogy a tavalyi Szlovákia, majd Oroszország elleni bravúr alkalmával még erősen száz fölött volt a világranglistán – most 63. –, hanem az a tudatos, önbizalommal teli játék, ami például az Australian Openen Roger Federer ellen is jellemezte.

Ráadásul Fucsovics Bemelsmans elleni mérlege is pozitív, kettőből kétszer verte eddig a belgát, ám pont saját karrieríve a figyelmeztető; hiába a majd hatvan helynyi előny a világranglistán, férfi teniszben ez nem sokat számít, a 120. bármikor képes elkapni a 63.-at, ahogy a 63. is a hetediket.

A nap második találkozóját Balázs Attila a belgák favoritja, az ATP 7. David Goffin ellen vívja. Itt az esély egyértelműen a belgák első számú teniszezője mellett szól. Goffin a tavaly novemberi döntőben mindkét francia ellenfelét 3:0-ra győzte le.

Hétfő óta tartózkodik a magyar Davis Kupa válogatott Liege-ben, és játékosainknak az utóbbi három napban volt alkalmuk szokni a pályát. Köves Gábor úgy érzi, talán Balázs Attila kicsit feszültebb, lévén az utóbbi időben vállsérülés hátráltatta – Fucsovics lábsérüléstől szenvedett – de ettől még a szövetségi kapitány úgy gondolja, mindkét játékos száz százalékos állapotban várja az összecsapást.

Davis-kupa, világcsoport, program:

Péntek: két egyéni mérkőzés, 13.30
Szombat: egy párostalálkozó, 14.30
Vasárnap: két egyéni mérkőzés, 13.30

Belgium: David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (120.), Julien Cagnina (248.), Joris De Loore (310.)
Magyarország: Fucsovics Márton (63.), Balázs Attila (227.), Piros Zsombor (521.), Valkusz Máté (848.), Borsos Gábor (958.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik