Sport téli olimpia 2018

Regőczy Krisztina érmet vár a magyar csapattól a téli olimpián

Itt lenne az ideje egy újabb magyar téli olimpiai éremnek Regőczy Krisztina, a legutóbbi dobogós szerint, aki Sallay Andrással az 1980-as olimpián második lett.

Nagyon bízom bennük, nagyon itt lenne az ideje, hogy egy másik téli sportágban is dobogó és szép színű érem szülessen

– hangsúlyozta a rövidpályás gyorskorcsolyázókra utalva, akik, mint mondta, nagyon szép eredményeket értek el a közelmúltban. Saját éremszerzését illetően felidézte, szerencsések voltak, hiszen 1976-ban vették fel a jégtáncot a téli olimpia sportágai közé, és ők rögtön ötödikek lettek Innsbruckban, majd négy évvel később ezüstérmet nyertek.

Egy sportoló számára óriási élmény, katarzis az olimpiai részvétel, már maga ez csodálatos volt. Nem is beszélve arról, hogy mi ketten voltunk a magyar csapat, ketten képviseltük Magyarországot Lake Placidben

– fejtette ki. Hozzátette, megmagyarázhatatlan varázsa van az olimpiai játékoknak. A Phjongcshangban induló műkorcsolyázó Tóth Ivettről azt mondta, meg kell találnia önmagát, azt kell megmutatnia, ami legbelülről jön.

„Abban reménykedem, hogy amennyire lehet, mindkét programjában sikerül hibátlanul bemutatnia mindent, amit megterveztek.”

Regőczy a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) szakági sportigazgatójaként ott lesz a téli olimpián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik