Sport

Nehéz könnyek nélkül végignézni Federer sírását – videó

Roger Federerrel kapcsolatban tényleg elfogytak a jelzők. A 36 éves svájci klasszis fantasztikus sportember, és ezt nemcsak az immáron 20 Grand Slam-győzelme mondatja velünk,

egyszerűen minden megmozdulása a pályán és azon kívül arról árulkodik, hogy mennyire profi, és közben mennyire emberi tud maradni.

Nincsenek balhéi, nem szól be az ellenfélnek, a szó szoros értelmében igazi példakép. Federernek a mostani volt a 96. tornagyőzelme pályafutása során, úgyhogy igazán sokszor átélhette, milyen a legjobbnak lenni, és mégis, a díjátadó során ismét elöntötték az érzelmek, és úgy sírt, mint egy kisgyerek.

Megható pillanatok voltak ezek, és teljesen érthető, hogy nem bírt a könnyeivel, hiszen a sportágat hosszú ideig uraló zsenit néhányszor leírták már az utóbbi években, a Twitteren most olyan cikkek terjednek 2013-ból és 2016-ból,

amelyet azt fejtegetik, miért nem nyer már több GS-versenyt Federer.

Ő viszont 35 fölött már a harmadik majortornáját nyeri, és az Open Era 1968-as bevezetése óta a 200 GS-verseny tíz százaléka az ő sikerével végződött. Utánozhatatlan.

Mi pedig még büszkébbek lehetünk Fucsovics Mártonra, aki így elmondhatja, a későbbi győztestől kapott ki a legjobb 16 között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik