Sport

Erődemonstrációt tartott a Fradi a kézilabda BL-ben

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 34-26-ra verte a Buducsnoszt Podgoricát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában. A montenegróiak négy pontot hoztak a csoportkörből, akárcsak a Ferencváros, így legyőzésük különösen fontos volt a zöld-fehérek számára.

A vendégek kezdtek jobban, de a sorozatban négy gólt dobó FTC fordítani tudott. A folytatásban a gyors támadások végén mindkét oldalon pontatlanul céloztak a játékosok, majd Elek Gábor vezetőedző első időkérése után, a 19. percben már három találattal vezetett a Buducnost. Nem adta meg magát a Fradi és előbb egyenlíteni tudott, majd az utolsó 75 másodpercben háromszor is betalált így szünetre előnyben vonulhatott a magyar csapat (19-18).

A második félidő elején is folytatódott a gyors játék amiből a Ferencváros sokkal jobban jött ki, így kisvártatva négy, majd hat góllal is elhúztak a zöldmezesek. Ebben nagy szerepet játszott a szünetben kapuba álló Szikora Melinda remek teljesítménye: 11 perc alatt csak két gólt kapott.

Tíz perccel a vége előtt eldőlt a meccs, az FTC támadásban és védekezésben is jóval hatékonyabb volt, a végén akár tíz gól is lehetett volna a különbség.

A Ferencváros egy hét múlva a francia bajnokságot veretlenül vezető Metz otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 34–26 (19–18)

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik