Sport

Megvan a világbajnoki selejtezős ellenfelünk

Szombat délután, Zágrábban sorsolásták ki a 2019 januárjában esedékes német-dán közös rendezésű kézilabda világbajnokság selejtezőit. A magyar férfi válogatott Szlovéniával játszik, először idegenben (június 8. és 10. között), a visszavágót pedig Magyarországon (június 12. és 14. között).

A szlovén együttes a nyolcadik helyen végzett a horvátországi Európa-bajnokságon, a tavaly januári, franciaországi világbajnokságon viszont bronzérmes volt. Legutóbb a 2015-ös katari világbajnokság selejtezőjében találkozott egymással a két csapat, akkor Veszprémben a magyarok győztek három góllal, a velenjei második meccset viszont a szlovénok hattal nyerték, így ők jutottak tovább.

Talán erősebb, talán gyengébb csapatot is kaphattunk volna a sorsoláson. Ne feledjük, a legutóbbi világbajnokság bronzérmese lesz az ellenfelünk, remek együttes, komoly nemzetközi tapasztalattal, remek védelemmel és eredményes támadójátékkal, az együttes a gyors indításokban is erős.

– mondta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány.

Kilenc európai párharcot rendeznek majd, ezek győztesein kívül kvalifikál még az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének győztese, Svédország vagy Spanyolország, valamint a Pánamerikai Bajnokság három dobogós válogatottja, a 24-es mezőny pedig egy szabadkártyás csapattal lesz teljes, amelyről a nemzetközi szövetség (IHF) dönt.

A világbajnokságot 2019. január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben.

A 2019-es férfi világbajnokság európai pótselejtezőinek párosítása:

Szlovénia-Magyarország

Szerbia-Portugália
Litvánia-Izland
Csehország-Oroszország
Fehéroroszország-Ausztria
Macedónia-Románia
Hollandia-a Spanyolország-Svédország Eb-döntő vesztese
Norvégia-Bosznia-Hercegovina/Svájc*
Horvátország-Montenegró

Az elöl álló csapatok az 1. mérkőzések pályaválasztói.
Az 1. mérkőzések időpontja: 2018. június 8-10.
A visszavágók időpontja: 2018. június 12-14.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik