Sport

Australian Open: kialakult a női döntő párosítása

Csütörtökön először a dán Caroline Wozniacki, majd a román Simone Halep is bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjébe.

Wozniacki az elődöntőben 1 óra és 40 perc alatt, két játszmában bizonyult jobbnak a belga Elise Mertensnél. A dán játékos harmadik Grand Slam-döntőjére készülhet, korábban kétszer (2009, 2014) a US Openen jutott fináléba, de győzni még nem tudott.

Nem sokkal később a román Simona Halep is befejezte Angelique Kerber elleni meccsét, ahol a német játékos a döntő szettben 4:5-nél két meccslabdát hárított, majd 6:5-nél a mérkőzésért adogatott, de hiába, román ellenfele egyenlített. Halep és a 2016-ban Melbourne-ben győztes Kerber mérkőzése 2 óra 23 percig tartott.

Halep karrierje során először jutott fináléba Melbourne-ben, csakúgy, mint dán ellenfele.

Australian Open, női egyes, elődöntők, eredmények:

Halep (román, 1.)-Kerber (német, 21.) 6:3, 4:6, 9:7

Wozniacki (dán, 2.)-Mertens (belga) 6:3, 7:6 (7-2)

Hungarian Ladies Open

Nem árt tudni, hogy a Magyar Tenisz Szövetség gőzerővel dolgozik a február 18-25. között megrendezésre kerülő Hungarian Ladies Open WTA-verseny szervezésén. Ami biztos, a WTA-ranglista első 50 helyezettje közül nyolc teniszezőnő fogadta el a meghívást. A legnevesebb vendég a szlovák Dominika Cibulkova (26.) lesz, de eljön Budapestre honfitársa Magdalena Rybarikova (21.), a kínai Shuai Zhang (34.), a román Sorana Cirstea (36.), vagy a magyar származású, svájci Bacsinszky Tímea (38.), a szerb Aleksandra Krunic (46.), a német Tatjana Maria (47.), és a belga Carina Witthoeft (50.). A 250 ezer összdíjazású budapesti, BOK-csarnokban megrendezésre kerülő tornán természetesen Babos Tímea (51.) is rajthoz áll. Jegyek itt vásárolhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik