Sport

Többórás várakozás után jutottak négy közé Babosék

Babos Tímea az indiai Rohan Bopannával az oldalán bejutott az elődöntőbe vegyes párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A torna honlapja szerint Babosék ötödik helyen kiemelt kettőse szerdán két szettben, 1 óra 13 perc alatt verte az Abigail Spears, Juan Sebastian Cabal amerikai, kolumbiai duót. A találkozó az eredetileg tervezetthez képest több mint háromórás késéssel kezdődött, mert Cabal előzőleg a férfi párosban is érdekelt volt, és honfitársával, Robert Farah-val bekerült az elődöntőbe. A Cabal, Farah duó tavaly finalista volt a budapesti tornán.

A 24 éves Babos néhány órával korábban bejutott a döntőbe női párosban.

Eredmény – Australian Open, vegyespáros

Babos Tímea, Rohan Bopanna (magyar, indiai, 5.)-Abigail Spears, Juan Sebastian Cabal (amerikai, kolumbiai) 6:4, 7:6 (7-5)

Hungarian Ladies Open

Nem árt tudni, hogy a Magyar Tenisz Szövetség gőzerővel dolgozik a február 18-25. között megrendezésre kerülő Hungarian Ladies Open WTA-verseny szervezésén. Ami biztos, a WTA-ranglista első 50 helyezettje közül nyolc teniszezőnő fogadta el a meghívást. A legnevesebb vendég a szlovák Dominika Cibulkova (26.) lesz, de eljön Budapestre honfitársa Magdalena Rybarikova (21.), a kínai Shuai Zhang (34.), a román Sorana Cirstea (36.), vagy a magyar származású, svájci Bacsinszky Tímea (38.), a szerb Aleksandra Krunic (46.), a német Tatjana Maria (47.), és a belga Carina Witthoeft (50.). A 250 ezer összdíjazású budapesti, BOK-csarnokban megrendezésre kerülő tornán természetesen Babos Tímea (51.) is rajthoz áll. Jegyek itt vásárolhatóak.

Nyitókép: MTI/AP/Andy Brownbill

Ajánlott videó

Olvasói sztorik