Sport

Ha nincs Tusup mögött edzői teljesítmény, akkor pénz sem lesz

Sós Csaba szövetségi kapitány egyesével igyekszik egyeztetni a Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel, Verrasztó Dávid négyes tagjaival a jövőbeni tervekről. Már akit el tud érni, mert néha az sem könnyű.

Egyelőre (Hosszú) Katinkával még nem sikerült beszélni, valószínűleg nincsen mondanivalója, de ahogy figyeljük a mindennapi eseményeket, nem látszik még a végkifejlet, fogadjuk el ezt. Gyurta edzőtáborba vonult Szingapúrba, Cseh László pedig egy egyenes ember, aki tudja, hogy Tokióban 35 éves lesz. Nem átlagos, hogy egy úszó addig elviszi, de ő szeretné

– nyilatkozta a Digi Sport – Sport 24-nek a szövetségi kapitány.

Cseh László valóban kőkeményen készül Törökbálinton, és hiába töltötte már eddig is élete nagy részét vízben, nem tudja megunni.

Otthon is általában csapvizet iszom, ha időm engedi, kimegyek a vízpartra horgászni, vagy ha arról van szó, otthon beülök egy kád meleg vízbe, és akkor ott majdnem egy órát is el tudok tölteni. Úgyhogy nekem nincsen víziszonyom, sőt nagyon szeretem és vágyom is arra, hogy akár itt is a medencébe beugorhassak

– mondta a hatszoros olimpiai érmes Cseh László.

Verrasztó Dávid kétszer is ezüstérmet nyert világbajnokságon, de valami még nagyon hiányzik a gyűjteményéből, és ez az, ami motiválhatja, hogy közel a harminchoz is folytassa.

„Van egy luk a pályafutásában, olimpiai érme még nincsen, és hát lássuk be, az a tudás, ami neki van, amit eddig elért, az alapján ez neki jár. De ezt idézőjelben mondom, mert itt senkinek nem jár semmi, de az a benyomásom, hogy ő Tokióig mindenképp nyomni fogja” – fogalmazott Sós Csaba.

Gyurta Dánielről egyre nehezebb eldönteni, hogy még úszó, vagy már inkább sportdiplomata. Mert ugyan ott lesz a következő olimpián, csakhogy nem a nyárin, hanem a télin, és nem úszóként, hanem NOB-tag és éremátadóként. „Mi a víznek egy másik halmazállapotában szeretjük őt nézni, amikor sportol. Engem szövetségi kapitányként nyilván az úszópályafutása érdekel, és kíváncsi vagyok, hogy amikor hazajön, mit fog mondani. Túl sok edzéshír nincs róla, mondjuk ő egyedül készül az edzőjével, lehet, éppen ebben a pillanatban Szingapúrban napi hat-nyolc órákat edzenek – de az is lehet, hogy nem” – jegyezte meg az úszókapitány.

Hosszú Katinkával kapcsolatban a legnagyobb kérdés, hogy kivel fog készülni. Férje-edzője, Shane Tusup ugyanis az utóbbi időben nem volt vele, viszont pénzt kap az államtól.

„Ezt ellenőrizni is fogják, erről a szakmai teljesítésről bevallást kell készíteni, formanyomtatvány van rá. Egyelőre ő a lehetőséget kapja meg, és vele fog szerződni az állam, illetve aki az államot képviseli, és hogyha a mögött nem lesz edzői teljesítmény, akkor nem lesz pénz sem.”

Sok kérdésre választ kaphatunk az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokságig, amelyen remélhetőleg a nagy négyes mindegyik tagját a vízben, majd a dobogón láthatjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik