Sport

Vallomás: „Nem tudjuk, mi Hosszú Katinka sikerének titka”

A szövetségi kapitánytól az edzőkön át Magyarországon fogalmuk sincs a szakembereknek arról, mi az úszónő eredményességének kulcsa.

Ahogy pestiesen mondani szokták, a szövetségi kapitánytól az edzőkön át Magyarországon mindenki „vakon van”.

Hatodik éve figyelik közelről, mégis az úszó szakembereknek fogalmuk sincs arról, mi háromszoros olimpiai bajnokunk sikerének titka. Ezzel az igencsak meglepő két mondattal lehet összefoglalni a Nemzeti Sport csütörtöki lapszámában megjelent nyilatkozatokat.

A sportnapilap a Shane TusupHosszú Katinka magánéleti, sportszakmai válsága kapcsán kérdezett meg neves magyar úszóedzőket. Azt próbálta meg kideríteni, van-e út vissza a csúcsra, egyáltalán mi lehet az a módszer, amellyel háromszoros olimpiai bajnokunk eddigi sikereit elérte?

Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány őszintén kimondta:

Egyelőre tényleg nem tudjuk mi a sikerük titka, hiszen azt nekünk Shane nem mondta el…

Egy másik, a legmarkánsabb véleményt megfogalmazó szakember, ki tudja miért, a neve elhallgatását kérte.

Módszer? Volt eddig? Hiszen eddig sem tudtuk, mitől olyan gyors Katinka, eddig sem értettük, hogyan képes regenerálódni a fizika és a biológia törvényszerűségek által diktált időintervallum törtrésze alatt. A világ bármelyik táján, bármilyen nyelven íródott szakirodalomnak ellentmond mindaz, amit Hosszú Katinkától láttunk az elmúlt években. Ha jobban belegondolunk nincs módszer, mert bárki megfordult ebben a műhelyben nem tudott eredményeket felmutatni, mint Katinka, sőt, nem tudott semmilyen eredményt felmutatni.

A lényeg, Hosszú Katinka némi pihenő után újra edz. Ugyan kihagyta az előzetesen programjában szereplő antwerpeni versenyt és hétvégén sem utazik el Luxemburgba, de február 10-11-én Kecskeméten az Univer24 – az úszás ünnepe elnevezésű viadalon rajthoz áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik