Sport

Fucsovics: Szerintem nincs szégyellnivalóm

Fucsovics Márton nevét egy hét alatt valószínűleg azok is megjegyezték, akik nem számítanak teniszrajongónak, hiszen három ellenfelét is eltüntette az útból az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen, és így a nyolcaddöntőben azzal a Roger Federerrel játszhatott, akit aztán tényleg a világ minden pontján ismernek és elismernek.

Bár Fucsovics nem tudott szettet lopni Federertől, a svájci így is elismeréssel nyilatkozott róla a meccs után.

Fucsovics az értékelésében azt mondta, nagyon jó meccset játszottak, bár Federer ellen nem tudta a legjobb teniszét nyújtani, de ez általában így van a 19-szeres GS-győztes ellenfeleinél.

“Küzdöttem, szerintem nincs szégyellnivalóm, jó hetet zártam így is.  Három versenyen 250 pontot szereztem, remélem, a következő tornákon is így megy majd a játék. Köszönöm a szurkolást” – üzente Fucsovics az érte szorítóknak.

https://www.facebook.com/fucsovicsmarci/videos/144775332811476/

A 25 éves játékos legközelebb a Davis Kupában, a tavaly döntőt játszó belgák ellen ragad ütőt, aztán Budapesten játszik a hazai rendezésű challengertornán, ahol első kiemelt lesz.

Aki Fucsovicsot itthon szeretné látni

Fucsovics Márton egyelőre Ausztráliában piheni ki a Federer elleni meccs fáradalmait, azonban február 3-tól már hazai közönség előtt lép pályára, mégpedig a 20 millió forint összdíjazású a Hungarian Challenger Openen. Ott minden teniszt szerető magyar szurkoló személyesen találkozhat vele.

Jegyek a verseny honlapján vásárolhatóak.

Kiemelt fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

Ajánlott videó

Olvasói sztorik