Sport

Federer: Nehezen sikerült megtörnöm Fucsovicsot

Megérte korán kelni, Fucsovics Márton ugyanis nagyon jó kis meccset vívott Roger Federerrel, a 19 Grand Slam-győzelmével csúcstartónak számító svájci zsenivel az első két szettben felvette a versenyt az Australian Open nyolcaddöntőjében.

A meccs után a korábbi világelső, a Melbourne-ben 1992-ben és 1993-ban győztes Jim Courier interjúvolta meg Federert, akit először Fucsovicsról kérdezett.

“Nagyon jól játszott. Ez egy gyors borítás, ahol az embernek gyorsan kell reagálnia a helyzetekre, de ezt jól megoldotta.

Stabilan és tisztán játszott, a játék minden elemében jól teljesített, nehezen sikerült megtörnöm őt, csak akkor kerültem kényelmes helyzetbe, amikor az első két szett megnyerése után a harmadikban brékelőnybe kerültem. Elismerésem, hogy ilyen jó tornát produkált, ezt meg is mondtam a hálónál a végén. Minden jót kívánok neki erre az évre”

– nyilatkozta a mindig elegáns Federer.

Érdemes egyébként az egész beszélgetést meghallgatni, mert Courier és Federer remekül elszórakoztatták a közönséget, szóba került például, hogy a nappali meccs miatt szabad lesz az estéje, és milyen programot csinálnak majd a feleségével, aki közben eltűnt a páholyból, ami újabb poénforrás lett.

Aki Fucsovicsot itthon szeretné látni

Fucsovics Márton egyelőre Ausztráliában piheni ki a Federer elleni meccs fáradalmait, azonban február 3-tól már hazai közönség előtt lép pályára, mégpedig a 20 millió forint összdíjazású a Hungarian Challenger Openen. Ott minden teniszt szerető magyar szurkoló személyesen találkozhat vele.

Jegyek a verseny honlapján vásárolhatóak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik