Sport

Rafael Nadal Ausztráliában negyeddöntős, világelső marad

Rafael Nadal a torna során először ugyan játszmát veszített, összeasségében azonban magabiztos győzelmet aratott az argentin Diego Schwartzman ellen. Mivel bejutott a legjobb nyolc közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, biztosan marad a férfi rangsor élén.

A spanyolnak alaposan meg kellett küzdenie az argentin ellen, Schwartzman az elbukott első játszma után a másodikat rövidítésben meg tudta nyerni, a harmadik és negyedik szettben pedig nagyon megizzasztotta a világelsőt. Nadal az elsőhöz hasonlóan 6:3-ra hozta a harmadik és negyedik szettet is, ugynanakkor jól mutatja a meccs színvonalát, hogy az argentin 3 óra 50 perces küzdelem végén “adta csak meg magát”.

Nagyszerű csata volt egy jó barátom ellen. Ez volt az első igazán kemény mérkőzésem idén. Egy ilyen összecsapás minden bizonnyal segít nekem. Önbizalmat ad, hogy négy órán keresztül képes voltam nagy intenzitással játszani.

– mondta Nadal a meccs után.

Nadal a negyeddöntőben a hatodik kiemelt horvát Marin Cilic ellen lép majd pályár, aki szintén nehéz csatán van túl: vasárnap a 10. kiemelt spanyol Pablo Carreno-Bustát győzte le négy játszmában, méghozzá úgy, hogy mind a három győztes játszmáját rövidítésben tudta megnyerni.

A nőknél a második kiemelt dán Caroline Wozniacki könnyedén verte a szlovák Magdalena Rybarikován, mindössze három játékot engedve ellenfelének. Mellette a belga Elise Mertens és a második körben Babos Tímeát legyőző spanyol Carla Suarez-Navarro is nyert és nyolc közé került.

Eredmények – Australian Open, nyolcaddöntő

férfi egyes, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Schwartzman (argentin, 24.) 6:3, 6:7 (4-7), 6:3, 6:3
Cilic (horvát, 6.) – Carreno-Busta (spanyol, 10.) 6:7 (2-7), 6:3, 7:6 (7-0), 7:6 (7-3)
Edmund (brit)-Seppi (olasz) 6:7 (4-7), 7:5, 6:2, 6:3

női egyes, nyolcaddöntő:
Mertens )belga)-Martic (horvát) 7:6 (7-5), 7:5
Suarez-Navarro (spanyol)–Kontaveit (észt, 32.) 4:6, 6:4, 8:6
Wozniacki (dán, 2.)-Rybarikova (szlovák, 19.) 6:3, 6:0

Fotó: Recep Sakar / Anadolu Agency

Ajánlott videó

Olvasói sztorik