Sport

Megerősítették pozíciójában a kézilabda-válogatott edzőjét

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója elárulta, hogy Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány továbbra is élvezi a bizalmat.

Abszolút nem vagyok kétségbeesve, hogy Nagy László nélkül mi lesz jobbátlövő poszton. Sőt, örülök is, hogy a fiatalok előtérbe kerülnek. Reálisan gondolkoztam, amikor meghoztam ezt a döntést.

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának hozzátéve, hogy azért Nagy védőmunkája nagyon hiányzik a csapatból.

Lacinak a védekezésben való szerepe az, ami nagyon nagy magabiztosságot adott eddig is, és ha úgy gondolná esetleg, hogy erre a selejtezőre még visszaszállna, az nagy segítség volna. Hiszen láthattuk, hogy ő nagyon-nagyon hiányzott a védekezés tengelyéből

– nyilatkozta a Sport 24-nek Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója.

A Horvátországban elért 14. hely miatt a válogatott csak a második kalapba került a vb-selejtezősorsolás előtt.

Természetesen van esélyünk, bár a mostani játékkal inkább arra hajlanék, hogy nincsen. De a mostani játék nem kell feltétlenül, hogy mérvadó legyen. Ennél sokkal jobban is képes a magyar csapat játszani. A szlovén, svéd, norvég, horvát csapatok ellen nem lehet reális esélyünk, akkora differenciát látok. Mondjuk a mostani Izlandot és Macedóniát, annak ellenére, hogy nagyon jól szerepel, el lehet kapni, mint ahogy a cseheket is

– elemezte az esélyeinket Egri Viktor sportkommentátor.

A vb-selejtezők párosítását január 27-én készítik el, a mérkőzésekre június 8–10. és 12–14. között kerül sor – mindössze néhány nappal a május végi Final Four után.

Frissítünk!

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Kocsis Máté egy Origónak adott interjúban ugyanígy nyilatkozott: nincs edzőkérdés a férfiválogatottnál, vagyis a szakmai munkát továbbra is Ljubomir Vranjes irányítja majd. A szövetség vezetője szerint a csehek elleni utolcsó Eb-meccsen érte egyedül csalódás az elnököt, de ez önmagában nem ok a váltásra. A jövőben magyarul beszélő szakemberrel könnyíthetik meg Vranjes munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik