Sport

Fucsovics nem bízott magában, már a pénteki géppel hazautazott volna

Atyaúristen! – ez csúszott ki Fucsovics Márton száján, amikor beütötte a győztes pontot az argentin Nicolas Kicker ellen, és kiderült, hogy bejutott a legjobb 16 közé az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen.

Fucsovics a második kiemelt, 19-szeres Grand Slam-győztes Roger Federerrel vagy a 29. kiemelt francia Richard Gasquet-val játszik a nyolcaddöntőben,

ő személy szerint a svájci zseninek drukkol majd.

A világranglistán várhatóan a 60. hely körül landoló Fucsovics a Kicker elleni meccsről azt mondta, extázisba került, amikor az első játszmában el tudta venni ellenfele adogatását, és még az sem zökkentette ki, amikor az argentin ápolást kért.

Fucsovics győzelmének egyik kulcsa a kiváló adogatás volt, 12 ászt püfölt be, kettős hibából viszont egy sem került a statisztikai lapjára. 

A nagy menetelés még a magyar játékost is meglepte, akinek most az a kellemes gondja adódott, hogy át kellett íratnia a repülőjegyét.

Péntekre szólt, a jelek szerint nem bíztak bennem vagy én magamban. Kedd az új időpont, de ha tovább kell maradni, az sem okozna problémát.”

Kiemelt fotó: Greg Wood / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik