Sport

Fucsovics fantasztikus, ott van a nyolcaddöntőben

Fucsovics Márton tovább folytatta élete legnagyobb menetelését, és bejutott a legjobb 16 közé az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. A 3. fordulóban az argentin Nicolas Kicker volt Fucsovics ellenfele, akit idén az indiai Púnában két játszmában legyőzött, és most is megverte 6:3, 6:3, 6:2-re, kevesebb mint két óra alatt.

A nyolcaddöntőben Roger Federer vagy Richard Gasquet lesz az ellenfele.

Az első játszmában 4:3-ig mindenki hozta a saját adogatását, aztán Fucsovics brékelt, és 6:3-mal besöpörte a szettet. A másodikat álomszerűen kezdte a magyar játékos, egy bravúrosan befutott labdát elütve egyből elvette Kicker szerváját, majd a folytatásban az sem zavarta meg, hogy ellenfele ápolást kért.

Fucsovics 5:3-as vezetésnél szettlabdához jutott, és az argentin egy kettős hibával könnyítette meg a dolgát.

A harmadik szett második játékában Kicker újabb kettős hibája révén brékelt Fucsovics, aki nagyon elkapta a fonalat és 5:0-ra elhúzott. Kicker szépített, majd Marci nem tudta kiszerválni a meccset, de pánikolni azért nem kellett, mert egy hosszú játékban a második meccslabdáját egy szép elütéssel kihasználta, és így készülhet a nyolcaddöntőre.

Harmadik győzelmével Fucsovics várhatóan a 62-63. helyre jön fel a világranglistán, és átszámítva már 48,6 millió forint keresetnél tart Melbourne-ben.

Aki Fucsovicsot akarja látni:

Fucsovics Márton egyelőre Ausztráliában készül – minden bizonnyal – Roger Federer ellen, azonban február 3-tól már hazai közönség előtt lép pályára, mégpedig a 20 millió forint összdíjazású a Hungarian Challenger Openen.

Ott minden teniszt szerető magyar szurkoló személyesen találkozhat vele.

Jegyek a verseny honlapján vásárolhatóak.

Egyben beállította a 2016-ban, 72 évesen elhunyt Baranyi Szabolcs magyar rekordját, aki 1973-ban volt nyolcaddöntős az Australian Openen, de akkor még 64-es főtábla volt. Az Australian Openen utoljára 2004-ben volt nyolcaddöntősünk, akkor Kapros Anikó személyében, az összes GS-tornát figyelembe véve pedig 2009 óta nem volt magyar a 16 között, akkor Szávay Ágnes a Roland Garroson játszhatott a negyeddöntőért.

“MEGVAAAANNNN!!!! Nincs mit mondani, minden ott volt a pályán. Tudtam, hogy kemény lesz, neki is nagyszerű hete volt itt, ezért nagyon figyeltem az elejétől. A szervákat jól éreztem, és ez sokat segített, összességében végig tudtam kontrollálni a meccset. Gyerünk tovább, mert még nincs vége!” – írta Fucsovics a Facebook-oldalán.

eredmény, 3. forduló:

Fucsovics Márton – Nicolas Kicker (argentin) 6:3, 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik