Sport

Nevetséges büntetéssel megúszta a sunyiskodó kézikapitány

Súlyos sportszerűtlenség miatt háromezer eurós (930 ezer forint) bírságot kapott Lino Cervar, a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon házigazda válogatott szövetségi kapitánya.

A 67 esztendős szakember a fehéroroszok elleni csütörtöki, középdöntős mérkőzésen az oldalvonal mellől szándékosan akadályozta az ellenfél játékosát, Artum Karvazkit. Cervar egyszerűen átkarolta a szélen helyezkedő fehérorosz kézilabdást, súlyosan vétve ezzel a szabályok ellen.

A meccset a horvátok nyerték 25-23-ra. Cervar szabálytalansága fél perccel a vége előtt történt, amikor 24-23-ra vezettek a horvátok, a fehéroroszok pedig az egyenlítésért támadtak.

A németek megmutatták, hogy kell megverni a cseheket

A címvédő német válogatott három góllal legyőzte a magyarokat szerdán búcsúztató Csehország csapatát az Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában. A rendkívül szoros első félidőben csupán kétszer alakult ki kétgólos különbség a csapatok között: a 15. percben a németek vezettek 7-5-re, de ezt követően a csehek egy 5-1-es sorozattal fordítottak (8-10).

A 47. percben a csehek ismét két találattal jobban álltak, ezt követően azonban a címvédő – a kapus Andreas Wolff bravúrjaira alapozva – sorozatban hat gólt lőtt, ezzel eldöntötte a találkozót. A mezőny legeredményesebb játékosa a német Steffen Fath volt, aki 13 lövésből nyolc gólt szerzett. A Balatonfüred cseh jobbátlövője, Stanislav Kasparek – aki nyártól a Szegedet erősíti – kilenc kísérletből négy találatig jutott.

eredmény, középdöntő, 1. forduló, II. csoport, Varasd:
Németország – Csehország 22-19 (9-10)

Kiemelt fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik