Sport

Dési János és az éllovas is csúnyán összetörte magát a Dakaron

A motorosok között az összetettben eddig vezető Adrien van Beveren nagyot bukott és kiesett, míg a második Kevin Benavides eltévedt egy szakaszon, így a Dél-Amerikában zajló 40. Dakar-rali 10. szakaszát Matthias Walkner nyerte, és az összetettben is az élre állt.

A francia Van Beveren mindössze 3 kilométerrel a gyorsasági vége előtt esett hatalmasat, és ugyan megpróbált továbbmenni, ám fajdalmai miatt képtelen volt a versenyzésre. Van Beverennek eltört a jobb kulcscsontja, illetve a mellkasa és a gerince is megsérült.

Az argentin Benavides kiváló tempóban haladt sokáig, a legjobb részidővel állt, amikor egy ponton eltájolta magát, és végül közel 50 perc hátránnyal ért be az új éllovas osztrák Walkner mögött.
Dési Jánosról, az egyetlen még versenyben lévő magyarról sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy nem ért célba, aztán kiderült, baj van, nagyot bukott, és eltört a válla.

Nem sokkal a rajt után megtörtént a baj. Hatalmas por volt, nem láttam meg magam előtt azt a sziklát. Százzal elkaptam, és nagyon nagyot estem. Pont rá a jobb vállamra, amelyben rögtön olyan fájdalmat éreztem, hogy ordítottam egészen addig, amíg meg nem érkezett a mentőhelikopter. Az orvosok mondták, hogy kiugrott a vállam, azt visszatették a helyére, és elküldtek röntgenre, ahol kiderült, hogy el is tört…”

– idézte a Nemzeti Sport Désit.

eredmény, 10. szakasz:

autósok:
1. Stephane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Peugeot) 4:43:46 óra
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 8:46 perc h.
3. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Peugeot) 13:07 p h.

Összetettben:
1. Sainz, Cruz 32:10:53 óra
2. Peterhansel, Cottret 50:35 p h
3. Nasszer Al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota) 1:12.46 ó h

motorosok:
1. Matthias Walkner (osztrák, KTM) 4:52:26 óra
2. Pablo Quintanilla (chilei, Husqvarna) 11:35 perc hátrány
3. Gerard Farres Guell (spanyol, KTM)16:21 p h.

Összetettben:
1. Walkner 32:21:03 óra
2. Joan Barreda Bort (spanyol, Honda) 39:42 p h.
3. Kevin Benjavides (argentin, Honda) 41:23 p h.

A mezőny Perun, Argentínán és Bolívián halad keresztül, 9000 kilométert teljesít, és a végig versenyben maradók 14 szakasz után szombaton az argentínai Córdobában érnek célba. A viadal szerdán 746 kilométert tesz meg a Belén-Fiambalá-Chilecito útvonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik