Sport

Ljubomir Vranjes büszke, Lékai és Balogh a játékvezetők miatt ideges

Gigászi küzdelemben, ám végül alulmaradt a magyar kézilabda-válogatott 27-25-re a jóval esélyesebb spanyol csapat ellen. A mérkőzésen végig partiban voltak a mieink, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány pedig a torna előtt is hangoztatta, hogy éppen ez a cél. Érthető módon meg volt elégedve a csapatával.

Jó munkát végeztünk, büszke vagyok a fiúkra. Megmutattuk, hogy az első perctől az utolsóig küzdünk. Nem játszottunk tökéletesen, de harcoltunk minden másodpercben. A játékosok elnyerték a szívemet. Túl sok könnyű hibát követtünk el, mert nem szoktunk még össze teljesen. Nincs még mindenre megoldásunk, de a jövőben meglesz. Hatvan percen keresztül a terveknek megfelelően kézilabdáztunk támadásban és védekezésben is. Az első tíz percben nem voltunk elég jók, de utána visszajöttünk a meccsbe.

– mondta az M4Sportnak adott interjúban a kapitány.

Nem volt ilyen jó hangulatban Lékai Máté, aki szerint túlságosan belenyúltak a meccsbe a bírók azzal, hogy kétszer is kiállítottak egy játékost a magyar válogatottból az utolsó öt percben.

Biztos újra kellene nézni még egyszer a mérkőzést, de egyszerűen hihetetlen volt, hogy az utolsó öt percben két kétperces büntetést is kaptunk. Miért nem nézték vissza ezeket a helyzeteket videón? Amikor Guardiola megsérült az első félidőben, hosszasan videóztak, a végén, a sorsdöntő pillanatokban pedig nem voltak hajlandóak megnézni ezeket a szituációkat. Ha rendelkezésre áll ez a technológia, miért nem használják? Ezért vezették be a videóbírót, nem? Lehet, hogy két percet értek az esetek, a meccs hevében nem tudtam jól megítélni, de legalább megnézték volna még egyszer, hogy megbizonyosodjanak róla. Azért meg tudnak büntetni ezer euróra, hogy rossz színű ruhát veszek fel, ezt meg nem nézik vissza… Nem tart sok ideig, ugyanakkor meccset eldöntő momentumról lehet szó.

– dohogott az irányító.

Balogh Zsolt sem volt elbűvölve a bíráskodástól, aki végtelenül csalódott volt a lefújás után, mert érzése szerint nem a jobb csapat nyert.

Annyira jól küzdött a csapat, mindent megtettünk. Abszolút nem volt jobb a spanyol válogatott. Nagyot harcoltunk, győzelmet érdemeltünk volna. Akadt néhány kétes ítélete a játékvezetőknek, de erre most forró fejjel nem mondanék semmit. Mindig bele kell kalkulálni, hogy a játékvezetők nem velünk vannak, hanem az esélyesebb csapatot támogatják. Ebből a teljesítményből kell építkeznünk a csehek elleni meccsre. Ezt a sikert megérdemelte volna az ország.

Fotó: AFP / Attila KISBENEDEK

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik