Sport

Kézilabda: Ljubomir Vranjes a végletekig kivárt, mielőtt kijelölte a végleges Eb-csapatot

Megvan, melyik két játékos maradt ki a magyar férfi kézilabda-válogatott szűk keretéből a horvátországi Európa-bajnokságon. Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a végső határidőt kihasználva csak péntek este jelölte ki a rajton pályára lépő 16 játékost, és

végül a Dabas jobbszélsőjét, Országh Ádámot, valamint a Budakalász balszélsőjét, Fekete Dávidot nem nevezte a kiutazó 18 kézilabdázó közül a szűk keretbe.

Utóbbi posztra Juhász Ádámot, a Tatabánya fiatal irányítóját jelölte a szakvezető, ahogyan elődje, a spanyol Javier Sabaté is tette a tavaly januári franciaországi világbajnokságon. A két átlövőposzton egyaránt három, beállóban pedig négy játékos vethető be.

A svéd edzőnek a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal lesz lehetősége játékost cserélni a keretben.

Kézi-Eb: Nagy László visszavonulása gond is, előny is
A hosszú időn át halogatott korszakváltást a férfi kézilabda-válogatott első külföldi szövetségi kapitánya, Dujsebajev kezdte, de Vranjes fejezi be.

A magyar válogatott szombaton 20.30-tól az olimpiai címvédő Dánia ellen kezdi szereplését a kontinenstorna varasdi D csoportjában, majd hétfőn Spanyolországgal, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A négyes első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott szűk kerete

kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém)

jobbszélső: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német)

irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (Székelyudvarhelyi KC, romániai)

balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)

balszélső:Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)

Nyitókép: MTI/EPA/TT/Adam Ihse

Ajánlott videó

Olvasói sztorik