Sport
KAZAN, RUSSIA - AUGUST 03:  Gold medalist Katinka Hosszu of Hungary celebrates with her Husband Shane Tusuphoz poses during the medal ceremony for the Women's 200m Individual Medley on day ten of the 16th FINA World Championships at the Kazan Arena on August 3, 2015 in Kazan, Russia.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Hosszú-Tusup ügyben teljes a tanácstalanság a szövetségben

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

rovatvezető. 2018. 01. 11. 10:49

Információhiányban szenved az elnök és a szövetségi kapitány is. Amíg nincs konkrétum a házaspár magánéleti válságában, sportszakmailag sem tudnak tervezni.
Korábban a témában:

Mindenki azt találgatja, folytatható-e a sikeres sportprojekt, miközben a versenyzőfeleség, Hosszú Katinka aktuálisan külön él edzőjétől, férjétől, Shane Tusuptól?

A 24.hu arról faggatta a Magyar Úszó Szövetség vezető munkatársait: mit tudnak? Végigzongorázták-e a lehetséges változatokat, van-e A-, B-, C-terv a hogyan továbbra?

A kapitány

Mint mindenkit, engem is foglalkoztat a helyzet, de nincs terv. Nem is lehet. Törhetnénk vagy negyven órát a fejünket, kitalálhatnánk megoldó képleteket, de túl sok ismeretlenes az egyenlet. Nem a mi kezünkben van a döntés, ezért fölösleges is tervezni – érvelt Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány.

Mégis, ha minden kötelék elszakad, akadna-e magyar edző, aki szívesen vállalná Hosszú Katinka felkészítését?

Katinka felnőtt ember. Amíg nincs információink, megkeresésünk tőle, addig ezzel sem foglalkozhatunk. Ami biztos, ők ketten együtt alkottak egy párt. Az eredményeik azt bizonyítják, kiválóan végezték a munkájukat. Sportszakmai szempontból optimális nyilván az lenne, ha kibékülnének, és együtt folytatnák.

Lát erre esélyt?

Rengeteg párkapcsolatban fordul elő kisebb, nagyobb hullámvölgy, amelynél a kapcsolat nem szakad meg. Akár szakítás után is újrajönnek egyesek. Nincs sablon. Minden helyzet egyedi. Két hónap különválás elég nagy idő, de ettől még látok esélyt.

Katinkával beszélt már a kialakult helyzetről?

Legutóbb a rövid pályás Eb-n beszélgettünk, de akkor még a hivatalos információ szerint migrénje volt Shane-nek. Nem tudtunk a válságról. Részemről történt megkeresés azóta, tehát tudja, hogy nyitva az ajtó, ha segítséget kér, mindent megkap tőlünk.

És Shane Tusuppal?

Vele nem.

Az elnök

Honlapunk a szövetségi kapitány után a szövetség elnökénél, Dr. Wladár Sándornál is érdeklődött a lehetséges jövőt illetően.

Magam is a Facebookról értesülök a fejleményekről, mert hivatalos megkeresés nem érkezett a szövetségbe.  A helyzetet, ami a férje és közte alakult ki teljes egészében magánügynek tekintem. Tiszteletben tartom, amit a közösségi oldalán mindenkitől kért, hogy családon belül szeretné tartani a problémáit. Mégiscsak a magyar sport 2016, 2017-es évének legeredményesebb párosáról van szó. Azt kívánom, magánemberként és elnökként, hogy Hosszú Katinka élete és sportkarrierje ezután is legyen épp olyan jó, mint amilyen a múltban. Ehhez a MÚSZ minden támogatást megad. Akár edzőt is, ha igényli, de erre is csak egyetlen ember tud választ adni, Katinka. Bárhogy is dönt a jövőt illetően, a MÚSZ mellette áll, támogatja. Mindenféle értelemben. Erről korábban írt levelemben személyesen is biztosítottam

– fogalmazott a MÚSZ elnöke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Saudi soldiers stand guard as a Saudi air force cargo plane, carrying aid, lands at an airfield in Yemen's central province of Marib, on February 8, 2018. (Photo by ABDULLAH AL-QADRY / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.