Sport

Vince Carter 40 évesen is zsákolgat az NBA-ben, bunyós meccs volt Torontóban

Vince Carter vitán felül az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA), sőt, az egyetemes kosárlabda történetének egyik legkiválóbb zsákolója. A játékos hamarosan betölti a 41-et, szóval már ritkábban látjuk gyűrűt szaggatni, de azért néhanapján még megvillantja képességét. Mint legutóbb a Los Angeles Lakers ellen, az NBA külön ki is tette a zsákolást a Twitter-oldalára:

A Sacramento Kingst erősítő Carternek most nem volt valami jó meccse, 22 percet játszott, hét mezőnykísérlete volt és csak kétszer volt eredményes, összesen hét ponttal zárt. A Kings 99-86-ra kikapott a Lakers otthonában.

Vince Carter zsákolása:

Egy másik veterán játékos, Dirk Nowitzki is hallatott magáról, a 39 éves német kosaras egyéni szezoncsúcsot jelentő  20 pontot szerzett az Orlando Magic ellen. A Dallas meg is nyerte a mérkőzést 114-99-re.

Az este legpaprikásabb mérkőzése a Toronto-Miami volt, amelyet a vendég Heat nyert meg 90-89-re. A floridaiaktól James Johnson akaszkodott össze Sere Ibakával a harmadik negyedben, mindkettejüket kiállították, majd a lefújás után Goran Dragic és DeMar Derozan lökdösődött egyet.

Ibakáék kiállítása:

Dragic és Derozan kakaskodása:

Russell Westbrooknak mindössze egy lepattanó hiányzott a tripla-duplához, 22 pontot, 9 lepattanót és 12 asszisztot jegyzett a Portland Trail Blazers ellen 117-106-ra elveszített találkozón. Mezőnyből nem volt túl hatékony, 20 rádobásából csak hét volt pontos.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Toronto Raptors – Miami Heat 89-90

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers 106-117

Dallas Mavericks – Orlando Magic 114-99

Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 99-86

Nyitókép: Europress/Getty Images North America/Sean M. Haffey

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik