Sport

Magyar származású vezetőedzőt neveztek ki az NFL-ben

Az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Chicago Bears az alapszakaszt követően menesztette John Foxot, akivel három év alatt mindössze 14 győzelmet ért el a csapat, s mindannyiszor lemaradt a rájátszásról. Helyére a magyar származású Matt Nagyot nevezték ki új vezetőedzőjének.

Matt Nagy, akinek már az édesapja is a tengerentúlon született, 2008 és 2012 között a Philadelphia Eagles együttesénél töltött be különböző segédedzői pozíciókat, majd követte Andy Reid vezetőedzőt a Kansas City Chiefs gárdájához, ahol előbb az irányítók trénere volt, majd 2016-ban támadó koordinátorrá léptették elő. A Chiefs szombaton hazai pályán 18 pontos előnyt “elherdálva” kiesett a rájátszásból a Tennessee Titans ellen, a Bears pedig a vasárnapi interjút követően hétfőn döntött a kinevezése mellett.

A 39 éves szakember elsődleges feladata az lesz, hogy a tavalyi amatőr játékosbörzén második helyen választott Mitchell Trubiskyből jó irányítót neveljen, egyúttal 2010 után ismét a rájátszásba vezesse a patinás klubot, amely egyszer, az 1985-ös szezont követően nyert Super Bowlt, de az NFL hőskorában további nyolc bajnoki címet szerzett.

Fotó: Doug Benc/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik