Sport

Kit érdekel a negatív rekord, ha végre nyert a csapat?

Kialakult a főcsoport-elődöntők párosítása az NFL-ben, miután utolsó két csapatként a Jacksonville Jaguars és a New Orleans Saints csatlakozott a két-két kiemelthez, illetve a wild card-kör továbbjutóihoz.

A Jacksonville és Buffalo meccse nem a látványos támadójátékról szólt, a két csapat mindössze 13 pontot hozott össze, ami negatív rekord a rájátszás első körében. A hazaiak a harmadik negyedben Ben Koyack révén szereztek egy touchdownt, és ez elég is volt a győzelemhez, a végén a Buffalo még az egyenlítésért támadhatott, de Jalen Ramsey lehalászta Nathan Peterman passzát.

A 2000 óta az első hazai playoffmeccsét játszó, és 2007 óta az első rájátszásbeli győzelmét arató Jaguars az AFC elődöntőjében a Pittsburgh Steelersszel találkozik, amelyet az ötödik játékhéten 30-9-re győzött le idegenben, úgyhogy Ben Roethlisbergernek és társainak fel kell kötniük a gatyát.

A másik meccsen a New Orleans megnyomta az első félidőt a Carolina ellen, amely sorsdöntő helyzetekben rontotta touchdown-esélyes pillanatokban, így 21-9 volt a félidő a Saintsnek. A hazaiak az utolsó negyed előtt is őrizték 12 pontos előnyüket, de a Panthers egy Cam NewtonGreg Olsen kombináció után az első TD-jével közelebb került. Öt perccel a vége előtt Alvin Kamara futott touchdownja után ismét hátradőlhettek kicsit a New Orleans-i drukkerek, de Christian McCaffrey egy 56 yardos futással felhozta a Carolinát.

Amikor a végig remekül játszó, és 376 yardot összedobáló Drew Brees passzát Mike Adams leszedte, a vendégek még kaptak egy nagy esélyt, hogy megnyerjék a meccset, de Newton ezúttal nem tudott egy nagy játékot előhúzni a tarsolyából. A Saints a Minnesota vendége lesz a főcsoport-elődöntőben.

NFL, rájátszás, wild card-kör:

AFC:
Jacksonville Jaguars – Buffalo Bills 10-3

NFC:
New Orleans Saints – Carolina Panthers 31-26

 

A főcsoport-elődöntők párosítása:
AFC:
New England Patriots – Tennessee Titans
Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars

 

NFC:
Philadelpia Eagles – Atlanta Falcons
Minnesota Vikings – New Orleans Saints

Ajánlott videó

Olvasói sztorik